Κύπρος: Κρούσμα σε σχολείο - Άρχισε η ιχνηλάτηση επαφών του

Σε αυτοοπεριορισμό εκπαιδευτικοί και συμμαθητές του κρούσματος

Κρούσμα σε σχολείο και συγκεκριμένα σε μαθητή αποτελεί ένα από τα δέκα περιστατικά κορωνοϊού που εντοπίστηκαν χθες στην Κύπρο.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο Τρίτο η εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Υγείας Μαργαρίτα Κυριάκου άρχισε η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών του. 

>>> Διαβάστε επίσης: Όλοι άνω των 18 πρέπει να έχουν Φορολογική Ταυτότητα (Διαδικασία) <<<

Τέλος ενημερώθηκε η Διεύθυνση του σχολείου προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες των μαθητών και των εκπαιδευτικών για να μείνουν στα σπίτια τους.

Τι γίνετε σε περίπτωση εντοπισμού κρούσματος σε σχολείο

Όπως είχε πει ο Υπουργός Παιδείας, Πρόδρομος Προδρόμου σε προηγούμενη συνέντευξή του, τα σχολεία δεν διαφέρουν από άλλους χώρους και σε περίπτωση που υπάρχει υποψία συμπτωμάτων, οι οδηγίες είναι να οδηγείται όποιος παρουσιάζει συμπτώματα στον προβλεπόμενο χώρο απομόνωσης και να ειδοποιούνται οι ιατρικές αρχές.

Συνέχισε αναφέροντας ότι αναλόγως του τι θα προκύψει –και αυτό δεν είναι κάτι που αναμένεται να το κρίνουν ούτε οι εκπαιδευτικοί ούτε το σχολείο, αλλά οι γιατροί- είτε συνεχίζεται η ζωή του σχολείου κανονικά είτε, εάν διαπιστωθεί πρόσωπο θετικό σε τεστ, διακόπτεται η λειτουργία του σχολείου, αποχωρούν όλοι και διεξάγονται εργασίες απολύμανσης, όπως προβλέπει το Πρωτόκολλο.

 
14696
Thumbnail