Λ. Χριστοφόρου: Να μην ωφεληθεί από Τελωνειακή Ένωση η Τουρκία

Ο Ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ χαιρέτισε τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου σε σχέση με τις τουρκικές προκλήσεις

Κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, για τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, σε παρέμβασή του ο Ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ και ΕΛΚ, Λευτέρης Χριστοφόρου, χαιρέτισε τα μέτρα του Συμβουλίου ενάντια στην Τουρκία για την εισβολή της στην Κυπριακή ΑΟΖ. 
 
«Χαιρετίζουμε την απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου να επιβάλει μέτρα ενάντια στην Τουρκία, για τις παραβιάσεις των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου και την εισβολή στην Κυπριακή ΑΟΖ. Από τούτο εδώ το βήμα του Ευρωκοινοβουλίου προειδοποιήσαμε ότι πρέπει να αναχαιτίσουμε την τουρκική επιθετικότητα, που δεν έχει όρια», είπε.

«Τελικά η Τουρκία εισέβαλε στη Συρία, όπως εισέβαλε πριν 45 χρόνια, ανενόχλητη, στην πατρίδα μας, αφήνοντας πίσω μόνο όλεθρο και καταστροφή. Η Τουρκία δεν καταλαβαίνει από λόγια, για αυτό οφείλει η ΕΕ να αντιδράσει με λήψη αποφασιστικών μέτρων ενάντια στην Τουρκία», επεσήμανε. 

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

Σήμερα, συνέχισε ο Ευρωβουλευτής, ο ηγέτης της παράταξης μας Manfred Weber, κατέθεσε ξεκάθαρη πρόταση για επιβολή αυστηρών οικονομικών κυρώσεων για την επιθετική της συμπεριφορά. «Δεν νοείται η Τουρκία να συνεχίσει να απολαμβάνει τα οφέλη της Τελωνειακής Ένωσης και της Εσωτερικής Αγοράς και την ίδια στιγμή να εισβάλλει και να παραβιάζει το Ευρωπαϊκό και Διεθνές Δίκαιο», υπέδειξε.

«Καλώ ολόκληρο το Ευρωκοινοβούλιο να υιοθετήσει την πρόταση μας, γιατί μόνο έτσι η Τουρκία θα αντιληφθεί, ότι δεν μπορεί ανενόχλητη να συνεχίζει την επεκτατική της πολιτική. Η ΕΕ αυτή τη στιγμή έχει τη δυνατότητα και την ευκαιρία να υπερασπισθεί αρχές και αξίες και ν’ αναχαιτίσει την προκλητική Τουρκία, αναδεικνυόμενη σε ηγέτιδα δύναμη, διαφορετικά θα μείνει ουραγός και στο περιθώριο», κατέληξε.

 
26111