Λάρνακα: Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα ξεκίνησε η νέα χρονιά

Τα σχολεία στη πόλη άνοιξαν το πρωί κανονικά, είπε ο Πέτρος Χρυσοστόμου Πρόεδρος της Σχολικής Εφορίας Λάρνακας

Χωρίς προβλήματα ξεκίνησε σήμερα στα σχολεία της Λάρνακας και του Παραλιμνίου, η νέα σχολική χρονιά, μια ιδιαίτερη χρονιά λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.
 
Ο Πέτρος Χρυσοστόμου Πρόεδρος της Σχολικής Εφορίας Λάρνακας ανέφερε στο ΚΥΠΕ ότι «τα σχολεία στη πόλη άνοιξαν το πρωί κανονικά, με λίγα προβλήματα τα οποία όμως λύνονται εν τη γενέσει τους. Με καλή διάθεση και αγώνα δρόμου έχουν διεκπεραιωθεί όλες οι άμεσες ανάγκες των σχολείων της Λάρνακας ώστε να λειτουργήσουν σήμερα τα σχολεία κανονικά και με όλα τα προστατευτικά μέτρα λόγω του κορωνοϊού».

>>> Διαβάστε επίσης: Η επιχείρηση των τεστ / Ψάχνουν που πήγαν τα εκατομμύρια & γιατί <<<

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε πως «στα θρανία έχει τοποθετηθεί το προστατευτικό κάλυμμα ώστε να υπάρχει απόσταση μεταξύ των μαθητών ενώ η Σχολική Εφορία προμηθεύει συνεχώς τα σχολεία με απολυμαντικά και καθαριστικά. Φέτος θα είναι μια δύσκολη και ιδιαίτερη σχολική χρονιά ωστόσο η Σχολική Εφορία θα βρίσκεται δίπλα στα σχολεία και τους εκπαιδευτικούς προκειμένου να επιλύσει τα οποιαδήποτε προβλήματα τυχόν προκύψουν».
 
Σε άλλη ερώτηση ο κ. Χρυσοστόμου απάντησε πως «ο μέγιστος αριθμός των μαθητών στις αίθουσες είναι 25 και κάτω. Όλα τα παιδιά πλην αυτών που θα φοιτήσουν στα Δημοτικά Σχολεία θα φέρουν προστατευτική μάσκα, έγιναν όλες οι απαραίτητες σημάνσεις για τις αποστάσεις μεταξύ των μαθητών, ενώ με τη συνεργασία και τη συμπαράσταση των εκπαιδευτικών έγινε κατορθωτό σήμερα τα σχολεία της Λάρνακας να υποδεχθούν μετά από αρκετούς μήνες, τους μαθητές».
 
Σημείωσε ακόμα ότι «στη Λάρνακα υπάρχουν 4 Λύκεια, 5 Γυμνάσια, 17 Δημοτικά και 15 Νηπιαγωγεία. Από μια πρώτη συνομιλία με τους Διευθυντές των Σχολείων όλων των βαθμίδων, έγινε αντιληπτό ότι οι μαθητές μετέβησαν για τη νέα σχολική χρονιά με ενθουσιασμό αλλά ταυτόχρονα με δέος και επιφυλακτικότητα για τη νέα κατάσταση που αντιμετωπίζουν για πρώτη φορά στη ζωή τους».

Από την πλευρά του ο Σολωμός Κωνσταντίνου, Πρόεδρος της Σχολικής Εφορίας Παραλιμνίου ανέφερε στο ΚΥΠΕ ότι «στο Παραλίμνι άνοιξαν σήμερα κανονικά και χωρίς προβλήματα, τις πύλες τους για τους μαθητές, ύστερα από αρκετούς μήνες που ήταν κλειστά, τα σχολεία όλων των βαθμίδων. Ωστόσο υπάρχουν ορισμένα πολύ μικρά προβλήματα τα οποία επιλύονται, χωρίς να επηρεάζουν την λειτουργία των σχολείων».

>>> Διαβάστε επίσης: H πρώτη χώρα που πάει σε 2ο lockdown <<<

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Κωνσταντίνου είπε ότι «στο Παραλίμνι υπάρχουν ένα Λύκειο, ένα Γυμνάσιο, μία Τεχνική Σχολή, τέσσερα Δημοτικά και πέντε Νηπιαγωγεία. Όλα τα παιδιά προσήλθαν στα σχολεία με τις μάσκες τους και όλα ξεκίνησαν σωστά και με τις απαραίτητες προφυλάξεις για την προστασία από τον κορωνοϊό».
 
Ανέφερε ακόμα ότι συνομίλησε με τους Διευθυντές των σχολείων όλων των βαθμίδων στο Παραλίμνι, οι οποίοι ανέφεραν πως «όλα βαίνουν καλώς. Τόσο οι Διευθύνσεις όσο και οι εκπαιδευτικοί όλων των σχολείων ήταν πανέτοιμοι να δεχθούν όλα τα παιδιά τα οποία μετέβησαν για την πρώτη μέρα στις μονάδες με ενθουσιασμό».
 
Σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντίνου «θεωρούμε ότι σήμερα πραγματοποιείται ένα μεγάλο εγχείρημα στα σχολεία της Κύπρου λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, ενώ οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς είναι ανήσυχοι για τις αντιδράσεις που ενδεχομένως να προκύψουν από τους μαθητές, λόγω των μέτρων που λήφθηκαν. Υπάρχει ένα μικρό ποσοστό αντίδρασης από τους μαθητές για τη χρήση μάσκας, αφού είναι κάτι πρωτόγνωρο για αυτούς» είπε και σημείωσε πως «πρέπει όλοι να δείξουμε αποφασιστικότητα και να είμαστε θετικοί ώστε να προχωρήσουμε κανονικά τη νέα σχολική χρονιά».

(ΚΥΠΕ)

 
27758