Τι είπε ο Αντιπρόεδρος του Κινεζικού Ινστιτούτου Εξωτερικών Υποθέσεων

Τη στήριξη της Κίνας στην ανεξαρτησία, κυριαρχία και εδαφική ακεραιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας και στην επίτευξη ειρηνικής επίλυσης του κυπριακού προβλήματος, εξέφρασε ο Αντιπρόεδρος του Κινεζικού Ινστιτούτου Εξωτερικών Υποθέσεων (CPIFA) Li Huilai κατά τη σημερινή συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Δημήτρη Συλλούρη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής, ο κ. Li, οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κύπρο, επικεφαλής αντιπροσωπείας του CPIFA, πέραν της ιδιότητάς του ως Αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου, είναι επίσης Μέλος της Λαϊκής Πολιτικής Συμβουλευτικής Διάσκεψης της Κίνας (CPPCC). 

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

Ο Πρόεδρος της Βουλής επαναβεβαίωσε τις εξαίρετες σχέσεις φιλίας μεταξύ Κύπρου και Κίνας, τονίζοντας τη βούληση για περαιτέρω αναβάθμιση της συνεργασίας σε σημαντικούς τομείς για τις δύο χώρες, σε όλα τα επίπεδα.

 Υπογράμμισε δε τη δέσμευση της Βουλής των Αντιπροσώπων για την προώθηση συνεργειών μεταξύ των αρμοδίων φορέων, με στόχο την υλοποίηση πρακτικών δράσεων προς αμοιβαίο όφελος των δύο χωρών.

Ευχαρίστησε παράλληλα τον κ. Li για τη διαχρονική στήριξη της Κίνας στις προσπάθειες για εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό πρόβλημα και τη σταθερή θέση αρχών της χώρας, ιδιαίτερα υπό την ιδιότητά της ως μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, υπέρ της κυριαρχίας και εδαφικής ακεραιότητας της Κύπρου.

Ο κ. Li εξήρε τις μακρόχρονες και φιλικές σχέσεις μεταξύ Κύπρου και Κίνας, τονίζοντας ότι βασίζονται στην αλληλοκατανόηση και τον αλληλοσεβασμό.  

Επανέλαβε ότι η Κίνα στηρίζει, όπως πάντα, την ανεξαρτησία, κυριαρχία και εδαφική ακεραιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς και την ειρηνική επίλυση του Κυπριακού προβλήματος, στη βάση των σχετικών ψηφισμάτων του ΟΗΕ, ιδιαίτερα υπό την ιδιότητα της χώρας ως μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας.

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

Ο Κινέζος αξιωματούχος επεσήμανε τη βούληση της Κίνας για περαιτέρω ανάπτυξη της ήδη στενής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, ιδιαίτερα στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας της Κίνας «Μία Ζώνη-Ένας Δρόμος» και υπογράμμισε την ετοιμότητα του CPIFA να συνδράμει στην προσπάθεια αυτή, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του.

Τον κ. Li συνόδευαν ο Επιτετραμμένος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Κύπρο, Wang Sheng και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

(ΚΥΠΕ)

 
9762
Thumbnail

Για «προσωπικές και αήθεις επιθέσεις» σε βάρος του Προέδρου του Δ.Σ. του ΡΙΚ Ανδρέα Φράγκου, κάνει λόγο το Δ.Σ του ΡΙΚ σε ανακοίνωση που εξέδωσε σε απάντηση σημερινής επιστολής της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΥΡΙΚ.
 
Το Δ.Σ του ΡΙΚ, αναφέρει στην ανακοίνωσή του, ότι οι "επιθέσεις των όσων υπογράφουν" την επιστολή της ΕΥΡΙΚ σε βάρος του κ. Φράγκου «είναι το λιγότερο έξω από οποιαδήποτε καλώς νοούμενη συνδικαλιστική κριτική και δράση. Είναι και σαφέστατα έξω και από το υψηλού επιπέδου ήθος που και η ίδια η ΣΕΚ και οι συνδικαλιστές της, μας έχουν συνηθίσει όταν τοποθετούνται».

ad1mobile

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Αναφέρει, επίσης, ότι τα εν λόγω άτομα, χρησιμοποιώντας το όνομα συγκεκριμένου δημοσιογράφου «ως αφορμή, χωρίς, όπως και γραπτώς δήλωσε και ο ίδιος και παραδέχεται και η ΕΥΡΙΚ, ούτε είναι μέλος της, ούτε τους εξουσιοδότησε ποτέ να κάνουν χρήση του ονόματός του, ούτε έχει παράπονο, ούτε και υιοθετεί το περιεχόμενο των επιστολών της, προσπαθούν να πλήξουν προσωπικά τον Πρόεδρο του Δ.Σ».
 
«Το Δ.Σ. περιβάλει με εμπιστοσύνη το αξιόλογο προσωπικό της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης και είναι γι’ αυτούς που θα συνεχίσει να εργάζεται ακατάπαυστα για να ολοκληρώσει το μεταρρυθμιστικό του έργο με την εισαγωγή σύγχρονου Οργανογράμματος, εξασφαλίζοντας την προοπτική ανέλιξης σε όλους τους εργαζομένους που επιτελούν με ευσυνειδησία και επαγγελματισμό το έργο του Λειτουργού της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης. Την ουσιαστική έναρξη για την οικοδόμηση ενός σύγχρονου κτιρίου, στο οποίο να αισθάνονται ασφαλείς και να εργάζονται και να είναι και παραγωγικοί οι άνθρωποι του ΡΙΚ. Την επίλυση του από τριακονταετίας θέματος των Περιθωριακών Ωφελημάτων», προστίθεται στην ανακοίνωση.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Αναφέρεται, επίσης, ότι «τέτοιου είδους ανακοινώσεις και οποιουδήποτε παρόμοιου περιεχομένου ακολουθήσουν, ουδόλως μας αποπροσανατολίζουν από το στόχο μας. Ο φορολογούμενος πολίτης απαιτεί μια σύγχρονη και ποιοτική Δημόσια Ραδιοτηλεόραση. Γι’ αυτή θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε. Όλοι θα κριθούμε από το τελικό αποτέλεσμα».

ad2mobile

Το Δ.Σ., καταλήγει στην ανακοίνωσή του, « στέλνει ξεκάθαρα το μήνυμα ότι είναι αποφασισμένο να οδηγήσει το ΡΙΚ στη νέα εποχή, εξουδετερώνοντας παθογένειες και νοοτροπίες του παρελθόντος οι οποίες κράτησαν τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση και την πλειονότητα των υπαλλήλων της σε κατάσταση για την οποία ουδείς αισθάνεται περηφάνια».

KYΠΕ

article 1