Τι είπε ο Αντιπρόεδρος του Κινεζικού Ινστιτούτου Εξωτερικών Υποθέσεων

Τη στήριξη της Κίνας στην ανεξαρτησία, κυριαρχία και εδαφική ακεραιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας και στην επίτευξη ειρηνικής επίλυσης του κυπριακού προβλήματος, εξέφρασε ο Αντιπρόεδρος του Κινεζικού Ινστιτούτου Εξωτερικών Υποθέσεων (CPIFA) Li Huilai κατά τη σημερινή συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Δημήτρη Συλλούρη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής, ο κ. Li, οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κύπρο, επικεφαλής αντιπροσωπείας του CPIFA, πέραν της ιδιότητάς του ως Αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου, είναι επίσης Μέλος της Λαϊκής Πολιτικής Συμβουλευτικής Διάσκεψης της Κίνας (CPPCC). 

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

Ο Πρόεδρος της Βουλής επαναβεβαίωσε τις εξαίρετες σχέσεις φιλίας μεταξύ Κύπρου και Κίνας, τονίζοντας τη βούληση για περαιτέρω αναβάθμιση της συνεργασίας σε σημαντικούς τομείς για τις δύο χώρες, σε όλα τα επίπεδα.

 Υπογράμμισε δε τη δέσμευση της Βουλής των Αντιπροσώπων για την προώθηση συνεργειών μεταξύ των αρμοδίων φορέων, με στόχο την υλοποίηση πρακτικών δράσεων προς αμοιβαίο όφελος των δύο χωρών.

Ευχαρίστησε παράλληλα τον κ. Li για τη διαχρονική στήριξη της Κίνας στις προσπάθειες για εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό πρόβλημα και τη σταθερή θέση αρχών της χώρας, ιδιαίτερα υπό την ιδιότητά της ως μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, υπέρ της κυριαρχίας και εδαφικής ακεραιότητας της Κύπρου.

Ο κ. Li εξήρε τις μακρόχρονες και φιλικές σχέσεις μεταξύ Κύπρου και Κίνας, τονίζοντας ότι βασίζονται στην αλληλοκατανόηση και τον αλληλοσεβασμό.  

Επανέλαβε ότι η Κίνα στηρίζει, όπως πάντα, την ανεξαρτησία, κυριαρχία και εδαφική ακεραιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς και την ειρηνική επίλυση του Κυπριακού προβλήματος, στη βάση των σχετικών ψηφισμάτων του ΟΗΕ, ιδιαίτερα υπό την ιδιότητα της χώρας ως μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας.

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

Ο Κινέζος αξιωματούχος επεσήμανε τη βούληση της Κίνας για περαιτέρω ανάπτυξη της ήδη στενής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, ιδιαίτερα στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας της Κίνας «Μία Ζώνη-Ένας Δρόμος» και υπογράμμισε την ετοιμότητα του CPIFA να συνδράμει στην προσπάθεια αυτή, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του.

Τον κ. Li συνόδευαν ο Επιτετραμμένος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Κύπρο, Wang Sheng και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

(ΚΥΠΕ)

 
4773
Thumbnail

Την ανεξάρτητη υποψηφιότητά του για τη δημαρχία της Αγίας Νάπας εξήγγειλε σήμερα στο Δημοτικό Μουσείο «Θάλασσα» ο νυν αντιδήμαρχος και εκτελών χρέη Δημάρχου, Χρίστος Ζαννέττου.

ad1mobile

>>>Διαβάστε επίσης - Ο Καρούσος νέος Υπ. Μεταφορών - ''Θα δουλέψω σκληρά''<<<
 
Σε ομιλία του ο υποψήφιος Δήμαρχος ανέφερε ότι «με πυξίδα την εμπειρία που αποκόμισα από τη συμμετοχή μου στα δημοτικά δρώμενα της  Αγίας Νάπας, ως μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου τα τελευταία 13 χρόνια, εκ των οποίων τα τελευταία τρία χρόνια ως Αντιδήμαρχος, την αγάπη μου για την Αγία Νάπα και με αίσθημα πλήρους επίγνωσης του αξιώματος που διεκδικώ, ανακοινώνω  την ανεξάρτητη υποψηφιότητα μου για διεκδίκηση της θέσης του Δήμαρχου Αγίας Νάπας».
 
Πρόσθεσε ότι πρωταρχικός του στόχος είναι «η διεκδίκηση με σθένος από την πολιτεία της αρχικής, σταθερής  και αμετάκλητης θέσης όλων μας για διατήρηση του -brand name- της Αγίας Νάπας ώστε να συνεχίσει να αποτελεί ένα  από τα διασημότερα και πιο γνωστά τουριστικά θέρετρα της Ευρώπης και όραμα μου είναι η Αγία Νάπα να πάει ακόμα πιο ψηλά, σταθερά, δυναμικά, συλλογικά».
 
Αφού διαβεβαίωσε ότι «σ’ αυτήν την προσπάθεια δεν περισσεύει κανένας» σημείωσε πως «όλοι μαζί θα βάλουμε υψηλούς στόχους και θα κτίσουμε  μεταξύ μας μια δυνατή σχέση εμπιστοσύνης που θα βασίζεται στην ειλικρίνεια, τη διαφάνεια, την εντιμότητα, τον διάλογο, την κατανόηση και το κοινό όραμα για την ανάπτυξη».

ad2mobile

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<<
 
Ο κ. Ζαννέττου ανέφερε ακόμα ότι «με πλήρη επίγνωση των ευθυνών μου και στηριζόμενος στην εμπειρία μου, θέτοντας παράλληλα τον εαυτό μου στη διάθεσή» των δημοτών, υποσχέθηκε ότι «με αποφασιστικότητα όπως μέχρι τώρα έχω πράξει, θα αναλώσω όλες μου τις δυνάμεις και θα εργαστώ ασταμάτητα για την πρόοδο και την ευημερία του Δήμου Αγίας Νάπας».

ΚΥΠΕ - Φανίτσα Ζαννέττου

article 1