Λιλλήκας: Ποιές εταιρείες να αποκλείονται από οικονομική ενίσχυση

Οι προτάσεις που πρότεινε η Συμμαχία των Πολιτών στο Προεδρικό

Ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών, Γιώργος Λιλλήκας, συμμετείχε σήμερα 13/4 το πρωί στη Σύσκεψη Αρχηγών, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου τέθηκε επί τάπητος η κατάσταση της οικονομίας όπως αυτή διαμορφώνεται λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

>>>Διάβασε ακόμη: Αυτά είναι τα 4 Σχέδια για Επιχειρήσεις και Αυτοεργοδοτούμενους<<<

Ο Γιώργος Λιλλήκας παρουσίασε στη σύσκεψη νέες ιδέες για λήψη μέτρων γι’ αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας. Κάποιες από τις ιδέες που παρουσιάστηκαν ήδη έγιναν αποδεκτές από το Προεδρικό Μέγαρο.
Ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών τόνισε σήμερα τη σημασία για διοχέτευση ρευστότητας σε νοικοκυριά, επιχειρήσεις κι εργαζομένους ωστόσο υπέδειξε ότι:

  • Εταιρείες που δεν εκπλήρωσαν μέχρι το 2018 τις φορολογικές τους υποχρεώσεις ή δεν είναι βιώσιμες, δεν πρέπει να τύχουν οικονομικής ενίσχυσης για να μην σπαταληθεί άδικα δημόσιο χρήμα.

  •  Επίσης ο κ. Λιλλήκας, ανέφερε ότι πρέπει ν’ αποκλείονται από την κρατική στήριξη, εταιρείες που προέβησαν σε πέραν των δύο αναδιαρθρώσεων δανείων και τους τελευταίους μήνες πλήρωναν μόνο επιτόκια,  καθώς με τα νέα δάνεια θα είναι υπερχρεωμένες και εν τέλει θα κληθεί να πληρώσει το κράτος.

>>>Διαβάστε ακόμη: Πετρίδης: 1,32 δις ευρώ το κρατικό πακέτο στήριξης μέχρι Ιούνιο<<<

Σ’ ότι αφορά στον Τουρισμό, ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών εισηγήθηκε όπως ανοίξουν οι ξενοδοχειακές μονάδες όταν θα τεθεί υπό έλεγχο ο ιός ενώ παράλληλα να δοθούν ελκυστικά πακέτα για εσωτερικό τουρισμό. Μ’ αυτό τον τρόπο θα περιοριστούν οι ζημιές στην ξενοδοχειακή βιομηχανία, για την οποία ήδη εκφράζονται δυσοίωνες προβλέψεις.

Επίσης, ο κ. Λιλλήκας πρότεινε μερική μείωση και αναστολή ενοικίων για προκαθορισμένο χρονικό διάστημα και με συγκεκριμένα κριτήρια. Τα μέτρα σ’ ότι αφορά στα ενοίκια,  πρέπει να είναι στοχευμένα να μην πληγούν μικροϊδιοκτήτες και να στηριχτούν την ίδια ώρα μικρές επιχειρήσεις.

Τέλος, ο Γιώργος Λιλλήκας τόνισε την ανάγκη για στήριξη των ανθρώπων του πολιτισμού, με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη ν΄ ανταποκρίνεται θετικά.

ΚΥΠΕ

 
27752