Λύπη Χριστοφόρου-Φουρλά για μη έγκριση ψηφίσματος κατά Τουρκίας

Οι Ευρωβουλευτές του ΔΗΣΥ στρέφουν τα «πυρά» κατά της στάσης που τήρησε η Ομάδα της Αριστεράς στο Ευρωκοινοβούλιο

Κοινή ανακοίνωση για τη μη έκδοση ψηφίσματος κατά Τουρκίας για τις κλιμακούμενες απειλές και την επιθετικότητα της σε βάρος της Κύπρου και της Ελλάδας, εξέδωσαν οι Ευρωβουλευτές του ΔΗΣΥ και του ΕΛΚ, Λευτέρης Χριστοφόρου και Λουκάς Φουρλάς.
 
Όπως αναφέρουν, «σε συνεργασία με τους συναδέλφους μας της Νέας Δημοκρατίας και μαζί με τον ηγέτη της Πολιτικής μας Ομάδας στο Ευρωκοινοβούλιο, κ. Manfred Weber, αναλάβαμε πρωτοβουλία για εγγραφή και συζήτηση των παράνομων ενεργειών και προκλήσεων της Τουρκίας εναντίον της Ελλάδος και της Κύπρου». 

«Η θέση μας, ως Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, με πρωτοβουλία του ηγέτη μας Manfred Weber, ήταν να εγγραφεί το θέμα των τουρκικών προκλήσεων, προς συζήτηση στην Ολομέλεια και ταυτόχρονα με το πέρας της συζήτησης να εκδοθεί ισχυρό ψήφισμα καταδίκης της Τουρκίας για τις κλιμακούμενες απειλές και την επιθετικότητα της σε βάρος της Κύπρου και της Ελλάδας», προσθέτουν.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<
 
Παρά την έντονη θέση και προσπάθειά μας, τονίζουν, να υπάρξει ψήφισμα καταδίκης της Τουρκίας, δεν υιοθετήθηκε από τις άλλες πολιτικές ομάδες του Ευρωκοινοβουλίου

«Εκφράζουμε τη λύπη μας για τη στάση κάποιων πολιτικών ομάδων στο Ευρωκοινοβούλιο, όσον αφορά την αρνητική τους στάση για έκδοση ψηφίσματος. Αποτέλεσμα τούτου θα είναι η συζήτηση την επόμενη εβδομάδα στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου αλλά χωρίς να υπάρξει ψήφισμα καταδίκης της Τουρκίας», σημειώνουν.
 
Όσον αφορά την ομάδα της Αριστεράς στο Ευρωκοινοβούλιο και στην ανακοίνωση που δημοσιοποίησε για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, αναφέρουν, αρμόζει η λαϊκή ρήση ότι αντί της σιωπής ζητούν και τα ρέστα.
 
«Η πρόταση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στήριζε απόλυτα και ξεκάθαρα, τις θέσεις της Κύπρου και της Ελλάδας, απαιτώντας εγγραφή του θέματος στην ολομέλεια με τίτλο ‘Οι κλιμακούμενες παράνομες δραστηριότητες και προκλήσεις της Τουρκίας εναντίον της Κύπρου και της Ελλάδας’ και επιπρόσθετα έγκριση ισχυρού ψηφίσματος καταδίκης της Τουρκίας», εξηγούν. 

«Αντί της υιοθέτησης αυτής της ισχυρής θέσης του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, η Αριστερά και οι υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις όχι μόνο δεν υιοθέτησαν το ψήφισμα, αλλά με εισήγηση της Αριστεράς υιοθετήθηκε αποδυναμωμένος τίτλος συζήτησης ‘Η σταθερότητα και η ασφάλεια στη Μεσόγειο και ο αρνητικός ρόλος της Τουρκίας’», συνεχίζουν.
 
«Εάν τελικά η Αριστερά και οι άλλες πολιτικές δυνάμεις υιοθετούσαν τη θέση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ενισχυμένοι και κερδισμένοι θα ήταν η Ελλάδα και η Κύπρος και τα εθνικά μας δίκαια», καταλήγουν.
 

 
26076