Μ. Βασιλειάδου: Η ΕΔΕΚ θα αγωνίζεται για τη διατήρηση της ΚΔ 

Η ΕΔΕΚ αγωνιζόταν και θα αγωνίζεται ενάντια σε κάθε μορφή φασισμού είπε η Αν. Πρόεδρός του Κινήματος

Η Αναπληρώτρια Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρία Βασιλειάδου, δήλωσε μετά την πανηγυρική δοξολογία που τελέσθηκε στη Λευκωσία για την 28η Οκτωβρίου 1940, ότι η ΕΔΕΚ διαχρονικά αγωνίζεται ενάντια σε κάθε μορφής φασισμό και ναζισμό, προσθέτοντας ότι την ίδια ώρα κάποιοι συνεχίζουν να πιστεύουν ότι είναι δυνατόν με την πολιτική του καλού παιδιού θα εξευμενιστεί η Τουρκία.
 
Όπως ο Δαβίδ αντιμετώπισε τον Γολιάθ με πίστη και όρθωσε το ανάστημα του, έτσι και οι Έλληνες ήρωες του 1940 όρθωσαν το ανάστημα και είπαν όχι στον φασισμό, όχι στη βουλιμία του ισχυρού, όχι στην αδικία, έτσι σήμερα και η Κύπρος ως σύγχρονος Δαβίδ αγωνίζεται για τα δίκαια της, είπε η κα Βασιλειάδου.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

Πρόσθεσε πως παρά τα όσα συμβαίνουν γύρω μας υπάρχουν κάποιοι, που ακόμα και σήμερα εξακολουθούν να πιστεύουν ότι με μία πολιτική του καλού παιδιού θα εξευμενίσουν την Τουρκία, και θα καταφέρουν να της αλλάξουν τα σχέδια και τους στόχους.
 
Ταυτόχρονα υπάρχουν και κάποιοι άλλοι που κοιμούνται και ξυπνούν κάθε μέρα και εξυμνούν τον φασισμό και τρέφονται με τα σύμβολα του φασισμού. Η ΕΔΕΚ διαχρονικά, αγωνίστηκε, αγωνίζεται και θα αγωνίζεται για τη διατήρηση της Κυπριακής Δημοκρατίας ενάντια σε κάθε μορφή φασισμού και ναζισμού, συμπλήρωσε.

 
25089