Μαζεύει τους πάντες στο Προεδρικό για την διαφθορά ο Αναστασιάδης

Θα δει αρμόδιους φορείς αλλά και κομματικούς αρχηγούς / Τα νέα μέτρα θα αποφασιστούν μετά από διάλογο 

Μετά την εξαγγελία για μέτρα που θα πατάξουν την διαφθορά, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας προχωρά με συναντήσεις ώστε να προηγηθεί διάλογος πριν από την οποιαδήποτε απόφαση. 

>>> ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Έρχονται νέα μέτρα κατά της διαφθοράς / Θα τα εξαγγείλει ο ΠτΔ <<<

Σύμφωνα με κυβερνητική πηγή που μίλησε στην Brief, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετά την ευρεία σύσκεψη που συγκάλεσε σήμερα Παρασκευή (6/11) στο Προεδρικό, αναμένεται πως θα συναντηθεί και με τους πολιτικούς αρχηγούς ώστε να κατατεθούν απόψεις και εισηγήσεις για το όλο ζήτημα. 

>>> Διαβάστε επίσης: Ο Ν. Παπαδόπουλος μιλά για τις 11 προτάσεις κατά Διαφθοράς (video) <<<

Πιο συγκεκριμένα, σήμερα (6/11) ο Πρόεδρος για το όλο ζήτημα συγκάλεσε ευρεία σύσκεψη στο Προεδρικό στην οποία θα συμμετάσχουν ο Πρόεδρος της Βουλής, ο Γενικός και ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας, ο Γενικός Ελεγκτής, η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου, η Επικεφαλής της ΜΟΚΑΣ και ο Έφορος Εσωτερικού Ελέγχου. Μάλιστα, δεν αποκλείεται ο ΠτΔ να ζητήσει από τους αρμόδιους φορείς και τους αξιωματούχους όπως ετοιμάσουν έκθεση που θα εισηγούνται ποια μέτρα θα βοηθούσαν στην πάταξη της διαφθοράς. 

Όπως πληροφορείται η Brief ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας προσανατολίζεται σε συγκεκριμένη δέσμη μέτρων, ωστόσο, ότι αποφασιστεί θα προκύψει μετά από τις συζητήσεις και διάλογο τόσο με αρμόδιους φορείς, όσο και με τους πολιτικούς αρχηγούς.

Να υπενθυμίσουμε πως τη περασμένη Δευτέρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βουλής και συζήτησαν θέματα που εκκρεμούν ενώπιον της Βουλής των Αντιπροσώπων που έχουν να κάνουν, μεταξύ άλλων, με την πάταξη της διαφθοράς, τις εκθέσεις της Επιτροπής Greco του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Χ.Ζ 

 
27786