Με αποστειρωμένα στυλό και μάσκες οι εκλογές στην Αγλαντζιά

Φωτορεπορτάζ από τις εκλογές με... μάσκες

Η αναπληρωματική εκλογή δημάρχου στην Αγλαντζιά είναι η πρώτη μαζική εκλογική αναμέτρηση εν μέσω της πανδημίας, με όλους όσοι συμμετέχουν στη διαδικασία να τηρούν με ευλάβεια τα μέτρα προστασίας για περιορισμό της διασποράς του ιού SARS-COV-2.
 
Οι πολίτες προσερχόμενοι στα εκλογικά κέντρα κάνουν χρήση της προστατευτικής μάσκας και το ίδιο συμβαίνει και με όσους εργάζονται για τη διεκπεραίωση και ομαλή διεξαγωγή της αναπληρωματικής αυτής εκλογής σε έναν από τους μεγαλύτερους δήμους της πρωτεύουσας.
 
Πέραν από τη χρήση μάσκας, τα εκλογικά κέντρα έχουν εφοδιαστεί με μεγάλο αριθμό από στυλό, τα οποία δίνονται στους ψηφοφόρους και μετά σε ειδική συσκευή αποστειρώνονται και δεν γίνεται χρήση ενός μόνο στυλό από όλους, όπως συνηθιζόταν.

>>> Όλη η σημερινή πολιτική επικαιρότητα <<<
 
Τα παραβάν και πάλι για λόγους υγιεινής δεν έχουν ρούχινη κουρτίνα, ωστόσο και πάλι διαφυλάσσεται η μυστικότητα της ψήφου, με την είσοδο να έχει στραφεί προς τον τοίχο, αποκλείοντας την οπτική επαφή με το ψηφοδέλτιο, παρά μόνο από τον συγκεκριμένο εκλογέα, που εκείνη την ώρα ασκεί το εκλογικό του δικαίωμα.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που δόθηκε στα ΜΜΕ, ο υποψήφιος Δήμαρχος Αγλαντζιάς, Πέτρου Παναγιώτης (Πανίκος), άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο Ε΄ Δημοτικό Σχολείο Αγλαντζιάς και οι Κόρτας Κώστας, Ξάνθου Έφη και Κωνσταντίνου Ανδρέας στο Γ΄ Δημοτικό Σχολείο Αγλαντζιάς, όπου στις 11.30 αναμένεται να ασκήσει το εκλογικό της δικαίωμα η Βασιλειάδου Μαρία.

 
11946
Thumbnail