Με minimum 2 νέους Βουλευτές η Ολομέλεια της άλλης Παρασκευής

Οι δύο σίγουρες νέες Βουλευτίνες και οι δύο που φλερτάρουν

Μπαίνουν νέα πρόσωπα λοιπόν προσεχώς στη Βουλή μετά το διορισμό της κ. Στέλλας Κυριακίδου στην ΕΕ και την παραίτηση του Βουλευτή του ΔΗΣΥ Σόλων Κασίνη.

Με τα σημερινά δεδομένα, στην Ολομέλεια της Παρασκευής 6/12, στη Βουλή θα υπάρχουν σίγουρα δύο νέα πρόσωπα. Η Σάββια Ορφανίδου και η Ξένια Κωνσταντίνου. Απ' εκεί και πέρα αναμένουμε την Δευτέρα ή την Τρίτη την ανακοίνωση του ΠτΔ για τον ανασχηματισμό, από τον οποίο θα διαφανεί εάν θα υπάρξουν περισσότερα από δύο νέα πρόσωπα στη Βουλή.

Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με ρεπορτάζ της Brief, ο Βουλευτής ΔΗΣΥ Νίκος Νουρής θα αναλάβει το Υπουργείο Εσωτερικών. Σε αυτή την περίπτωση στη Βουλή μπαίνει και ο Μιχάλης Σοφοκλέους. 

Υπάρχει και σενάριο που θέλει υπουργοποίηση του Νίκου Τορναρίτη. Σε αυτή την περίπτωση, στην Βουλή θα μπει και ο Ανδρέας Πιτσιλλίδης.

Οι παραιτήσεις Κασίνη και Στέλλας

Θυμίζουμε ότι ο κ. Κασίνης υπέβαλε την παραίτησή του, με επιστολή που απέστειλε στον Πρόεδρο της Βουλής, ημερομηνίας 27 Νοεμβρίου ενώ με επιστολή της την 28η Νοεμβρίου παραίτηση από το αξίωμα του βουλευτή υπέβαλε και η νέα Επίτροπος Υγείας της ΕΕ Στέλλα Κυριακίδου.

 
>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<<
 
Οι νέοι Βουλευτές θα κληθούν να δώσουν τη εκ του Συντάγματος επιβαλλόμενη διαβεβαίωση για πίστη στο Σύνταγμα και τους νόμους του κράτους, ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής την προσεχή Παρασκευή, 6 Δεκεμβρίου, κατά την οποία θα παρουσιαστεί και ο Κρατικός Προϋπολογισμός του 2020.

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

Ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης δήλωσε ότι δεν θα παρουσιάσει τον Κρατικό Προϋπολογισμό του 2020, αλλά ο διάδοχος του στο τιμόνι του Υπουργείου Οικονομικών.
 

 
14705
Thumbnail