Με Προεδρικό Διάγγελμα η ανακοίνωση των νέων μέτρων

Αναμένεται αυστηροποίηση των μέτρων για να ανακοπεί η νέα έξαρση κρουσμάτων αλλά και κίνητρα για εμβολιασμούς

Με Διάγγελμα προς τον κυπριακό λαό θα απευθυνθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης σήμερα, μετά και το πέρας του Υπουργικού Συμβουλίου, το οποίο βρίσκεται από τις 10 το πρωί σε έξελιξη, όπου αναμένεται αυστηροποίηση των μέτρων για να ανακοπεί η νέα έξαρση κρουσμάτων αλλά και κίνητρα για εμβολιασμούς ούτως ώστε να αυξηθεί η εμβολιαστική κάλυψη. 

>>>ΝΕΟΤΕΡΟ: Αυτούσιο το Διάγγελμα ΠτΔ

Τα τελευταία δεδομένα

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Κυβέρνηση μελετά τα στοιχεία που έχει ενώπιον της και εντοπίζει τους χώρους, στους οποίους παρουσιάζεται το πρόβλημα με στόχο την αυστηροποίηση των μέτρων και πρωτοκόλλων στους συγκεκριμένους χώρους.

Οι χώροι αυτοί, δεν είναι άλλοι από τα νυκτερινά κέντρα διασκέδασης και αναψυχής, με τους ειδικούς να προτείνουν αυστηρότερα μέτρα, όπως αυστηρότερη εφαρμογή του safe pass με ελέγχους που θα διενεργούνται, απαγόρευση χορού, μείωση του αριθμού των ατόμων ανά τραπέζι και οι παρευρισκόμενοι να είναι καθήμενοι.

Μια άλλη πρόταση, που φαίνεται να επιθυμεί να υιοθετήσει η Κυβέρνηση είναι η παρουσίαση safe pass σε όλους τους χώρους, όπως supermarket, περίπτερα, φαρμακεία, φούρνους.

Τα βλέμματα των πολιτών είναι στραμμένα στις αποφάσεις που θα ληφθούν κατά την συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, όπου θα επαναξιολογηθεί η επιδημιολογική κατάσταση και θα τεθούν μέτρα για αναχαίτιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Τέλος δεν αποκλείεται με το πέρας της σημερινής συνεδρίασης να ανακοινωθούν και άλλα κίνητρα για να προχωρήσουν οι εμβολιασμοί, με την Κυβέρνηση σε συνεργασία με επιχειρήσεις να μελετούν πακέτο κινήτρω κυρίως για νέους. 

 
24565