Με συμμετοχή ΠτΔ & Τατάρ η εκδήλωση για το Κοινό Σχέδιο Δράσης

Με στόχο την πλήρη, ισότιμη και ουσιαστική συμμετοχή των γυναικών στη διαδικασία διευθέτησης του Κυπριακού.

UPD: ΠτΔ: Παρατηρείται μια σταθερή αδιαλλαξία από πλευράς των Τ/κ

Ολοκληρώθηκε η εκδήλωση της ΟΥΝΦΙΚΥΠ για την παρουσίαση του Κοινού Σχεδίου Δράσης για το Φύλο στο Παλιό Αερδρόμιο Λευκωσίας, με τη συμμετοχή του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και του Τουρκοκύπριου ηγέτη Ερσίν Τατάρ.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε το Κοινό Σχέδιο Δράσης για το Φύλο με στόχο την πλήρη, ισότιμη και ουσιαστική συμμετοχή των γυναικών στη διαδικασία διευθέτησης του Κυπριακού.

Στον χώρο το Παλιού Αεροδρομίου έφτασε πρώτος ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, τον οποίο υποδέχτηκε ο κ. Στιούαρτ και στη συνέχεια ο Τουρκοκύπριους ηγέτης, που έτυχε επίσης υποδοχής από τον Ειδικό Αντιπρόσωπο.

hrthr

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι συμπρόεδροι της Τεχνικής Επιτροπής για την Ισότητα των Φύλων. Σύμφωνα με το σχέδιο δράσης που συζητείται, στόχος είναι η αύξηση του ποσοστό συμμετοχής των γυναικών στις συνομιλίες στο 30%.

Μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναχώρησε από το Παλιό Αεροδρόμιο χωρίς να προβεί σε δηλώσεις.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφος ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ είπε ότι είχαν μια καλή συνάντηση και ευχήθηκε να υπάρξει και πρόοδος αναφορικά με το Σχέδιο Δράσης.

Παράλληλα ευχαρίστησε το Ειδικό Αντιπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο Κόλιν Στιούρτ για την υποστηριξη του. 

gnfm

ΚΥΠΕ

 
27784