Μείωση κατ’οίκον περιορισμού για Κύπριους φοιτητές στην Ελλάδα

Την παραχώρηση διευκολύνσεων σε Κύπριους φοιτητές στην Ελλάδα ανακοίνωσε η Ελληνική Κυβέρνηση - Τι θα ισχύει

Την μείωση κατ’οίκον περιορισμού για Κύπριους φοιτητές στην Ελλάδα σε 5 ημέρες ανακοίνωσε ο Υπουργός Παιδείας, Πρόδρομος Προδρόμου στο Twitter.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Συγκεκριμένα ανέφερε: "Μείωση κατ’οίκον περιορισμού για Κύπριους φοιτητές στην Ελλάδα σε 5 ημέρες και διευκολύνσεις από τα πανεπιστήμια. Ευχαριστίες στην ελληνική κυβέρνηση και στον υφυπ. κ. Β. Διγαλάκη".

2

Επίσης ανακοίνωση εξέδωσε το Υπουργείο Παιδείας,ευχαριστώντας την Ελληνική Κυβέρνηση για τις διευκολύνσεις σε Κύπριους φοιτητές.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Σύμφωνα με ενημέρωση που είχαμε χθες το βράδυ από το γραφείο του Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Βασίλειου Διγαλάκη ελήφθη χτες απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του Κορωνοϊού COVID-19 σχετικά με τη διευκόλυνση της συμμετοχής των Κυπρίων φοιτητών σε κλινικές και εργαστηριακές ασκήσεις, όπως και εξετάσεις.

Σύμφωνα με την απόφαση αυτή ο κατ’ οίκον περιορισμός για τους φοιτητές που επανακάμπτουν στην Ελλάδα για συνέχεια των πανεπιστημιακών υποχρεώσεών τους μειώνεται σε πέντε μόνο ημέρες. Ταυτόχρονα, λαμβάνεται πρόνοια προκειμένου «τα πανεπιστήμια να λάβουν κάθε πρόσφορο αναγκαίο μέσο προκειμένου να αναπληρωθούν κλινικές ή/και εργαστηριακές ασκήσεις για φοιτητές οι οποίοι δεν θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν μέρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας λόγω της υποχρεωτικής παραμονής σε κατ’ οίκον περιορισμό».

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Με αυτό τον τρόπο η Ελληνική Κυβέρνηση ανταποκρίνεται θετικά σε εκκλήσεις που έγιναν από την Κυπριακή Κυβέρνηση και διευκολύνει σημαντικά τους Κυπρίους φοιτητές, διασφαλίζοντας ότι θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις πανεπιστημιακές υποχρεώσεις τους.

Εκφράζουμε θερμές ευχαριστίες στις αρχές της Ελληνικής Δημοκρατίας, στην Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του Κορωνοϊού COVID-19, όπως βεβαίως και στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. Ευχαριστούμε ακόμη τον Πρέσβη της Κύπρου στην Αθήνα κ. Κυριάκο Κενεβέζο, για τη συνεργασία που είχαμε και τις προσπάθειες που κατέβαλε σε όλο το προηγούμενο διάστημα.

 
25688