Μετά τον Ερντογάν θα δει Αναστασιάδη στη Νέα Υόρκη ο Μητσοτάκης

Τι ανακοίνωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος μετά την τηλεφωνική επικοινωνία του ΠτΔ με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας

Συνάντηση θα έχουν στη Νέα Υόρκη στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, Κυριάκο Μητσοτάκη, μετά τη συνάντηση του τελευταίου με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σε γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Πρόδρομου Προδρόμου, σημειώνεται ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είχε σήμερα (20/9) τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας.

>>> Διαβάστε ακόμη: Σειρά επαφών και συναντήσεων θα έχει ο ΠτΔ στη Νέα Υόρκη <<<

Κατά τη συνομιλία τους υπήρξε αμοιβαία ενημέρωση για τις εξελίξεις σχετικά με το Κυπριακό και τα ενεργειακά ζητήματα, καθώς και για τις τουρκικές ενέργειες στην περιοχή. Ο κ. Προδρόμου αναφέρει επίσης ότι αντάλλαξαν απόψεις και έγιναν συνεννοήσεις για τις επικείμενες συναντήσεις που θα έχουν στη Νέα Υόρκη.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας «συμφώνησαν όπως συναντηθούν στη Νέα Υόρκη μετά τη συνάντηση που θα έχει ο Πρωθυπουργός Μητσοτάκης με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, ώστε να υπάρξει εκ νέου συντονισμός», καταλήγει η ανακοίνωση.

 
9703
Thumbnail

Η ένταξη μεγάλων ιδιωτικών νοσηλευτηρίων ενόψει της β’ φάσης του ΓεΣΥ και η κριτική του Προέδρου της Δημοκρατίας κατά του Γενικού Ελεγκτή κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου το Σάββατο. Άλλα θέματα που προβάλλονται είναι η κόντρα μεταξύ Γερμανικού Ογκολογικού και Γενικής Διευθύντριας του Υπουργείου Υγείας, οι εκτιμήσεις ειδικών ότι δεν θα υπάρξει δεύτερο κύμα της πανδημίας, η ολοκλήρωση των εργασιών ανάπλασης του εμπορικού τριγώνου στη Λευκωσία και οι προτάσεις εταιρειών για την έλευση φυσικού αερίου.

ad1mobile

BRIEF: Τα κύρια θέματα σήμερα του ηλεκτρονικού πολιτικο-οικονομικού πόρταλ Brief είναι:
1/ Ranking: Αυτές οι 5 χώρες σας πληρώνουν για να τις επισκεφθείτε
2/ Brief Debate: Το πακέτο μέτρων της κυβέρνησης που δίχασε 
3/ Who is Who: Ανδρέας Βύρας - Δήμαρχος Λάρνακας & Πρ.Ένωσης Δήμων
4/ Ψήφος εμπιστοσύνης στην Ελληνική & την Κύπρο από την JP Morgan
5/ Άνοιξαν 15 θέσεις Διοικητικών Λειτουργών στον ΟΚΥΠΥ-Λεπτομέρειες


Η «Αλήθεια» υπό τον τίτλο «Κεραυνοί κατά Οδυσσέα» γράφει στο κύριο θέμα της ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ξεσπάθωσε σε συνέντευξή του στο OMEGA κατά του Γενικού Ελεγκτή, ενώ εξέφρασε την ενόχλησή του για τον τρόπο που χειρίζεται τα διάφορα θέματα ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης. Σε άλλο θέμα γράφει ότι το μεγάλο στοίχημα της β’ φάσης του ΓεΣΥ κερδήθηκε. Ακόμη αναφέρεται στην κόντρα του Γερμανικού Ογκολογικού Κέντρου με τη ΓΔ του Υπουργείου Υγείας, ενώ λέει ότι αναμένεται παρέμβαση του Υπουργού Υγείας.

OFFSITE: Τα κύρια θέμα σήμερα του ηλεκτρονικού ειδησεογραφικού πόρταλ Offsite είναι:
1/ Τίποτα δεδομένο για το άνοιγμα νηπιαγωγείων
2/ ΥΚΑΝ: Το success story των 72kg κάνναβης μήνυμα σε παράνομους
3/ Ένας μετρ των social media στο επιτελείο του Νικόλα
4/ Τον έστειλε φυλακή για παρενόχληση, έκανε έφεση & αθωώθηκε
5/ WR: Πότε ανοίγουν τα νηπιαγωγεία & πώς θα κάνετε δωρεάν διακοπές

 
Ο «Πολίτης» τιτλοφορεί το πρωτοσέλιδό του «Είπαν ναι στο ΓεΣΥ με το 75% των κλινών» και γράφει ότι η ενδονοσοκομειακή περίθαλψη στο πλαίσιο του ΓεΣΥ λαμβάνει σάρκα και οστά με τους δικαιούχους να αποκτούν δικαίωμα επιλογής του νοσηλευτηρίου όπου θα τύχουν περίθαλψης. Ακόμη γράφει ότι αύριο δίδεται στην κυκλοφορία η Στασικράτους. Επίσης γράφει για αχρείαστη διαμάχη μεταξύ του Προέδρου του Γερμανικού Ογκολογικού Κέντρου Κίκη Καζαμία και της ΓΔ Διευθύντριας Χριστίνας Γιαννάκη.
 
Ο «Φιλελεύθερος» στεγάζει το κύριο θέμα του υπό τον τίτλο «Το 75% των κλινών στο ΓεΣΥ» και γράφει ότι 50 νοσηλευτήρια, 42 ιδιωτικά και 8 δημόσια, είναι στη διάθεση των δικαιούχων του συστήματος. Επίσης γράφει ότι για θλιβερή πρωτιά της Κύπρου στην ΕΕ, καθώς οδηγοί σκοτώνονται μόνοι του στο δρόμο. Επίσης, αναφέρεται σε δριμεία επίθεση του Προέδρου Αναστασιάδη κατά του Γενικού Ελεγκτή.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

ad2mobile

Η «Χαραυγή» με τίτλο «Ακόμη ένα βήμα για την υλοποίηση του ΓεΣΥ» γράφει στο πρώτο της θέμα ότι η θετική κατάληξη των δύο μεγάλων ιδιωτικών νοσοκομείων, του Αρεταίειου και του Απολλώνειου, έγειρε την πλάστιγγα προς την κάλυψη του στόχου που είχε θέσει από την αρχή ο ΟΑΥ. Σε άλλο θέμα, αναφέρεται στην εκστρατεία με αφορμή την Ημέρα Πολλαπλής Σκλήρυνσης, που στοχεύει στην εξάλειψη των κοινωνικών εμποδίων. Επίσης, γράφει για πόλεμο εταιρειών για την έλευση του φυσικού αερίου.
 
Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” τιτλοφορεί το πρωτοσέλιδό της «Ειδικοί: Κανένα δεύτερο κύμα» και γράφει στο κύριο θέμα της ότι ειδικοί επιστήμονες από την Κύπρο δεν αναμένουν δεύτερο κύμα του κορωνοϊού, πιστεύοντας ότι ο ιός έχει κάνει τον κύκλο του, κάτι που ανοίγει τον δρόμο για άρση περιορισμών και άνοιγμα οδοφραγμάτων. Επίσης γράφει ότι παραδίδεται το Σάββατο το αναβαθμισμένο εμπορικό τρίγωνο της Λευκωσίας. Αλλού γράφει ότι αυξάνονται οι αντιδράσεις στη Βρετανία για το άνοιγμα των σχολείων.

(ΚΥΠΕ)
 

article 1