Μέτρα: Σκέψεις για έκτακτες χαλαρώσεις / Για ποιούς

Αύριο (3/2) οι αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου

Η σαφώς βελτιωμένη επιδημιολογική εικόνα της χώρας, φαίνεται να οδηγεί σε νέες χαλαρώσεις στον αθλητισμό,

Συγκεκριμένα, Υπουργείο Υγείας και ΚΟΑ έχουν καταρτίσει πλάνο για επιστροφή στις αθλητικές δραστηριότητες αλλά και την επαναλειτουργία των γυμναστηρίων.

>>> Διαβάστε επίσης: Ανησυχία για εισαγωγή του νοτιοαφρικανικού στελέχους στην Κύπρο <<<

Η πρώτη φάση του σχεδίου δράσης για «άνοιγμα» του αθλητισμού, όπως πληροφορείται η Offsite, θα τεθεί σε εφαρμογή την ερχόμενη Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου και αναμένεται ότι θα επιτρέπονται οι αθλητικές δραστηριότητες με τη συμμετοχή 5 ατόμων συμπεριλαμβανομένου και του προπονητή. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι όπως οι προπονήσεις να πραγματοποιούνται σε ανοικτό χώρο.

Παράλληλα, θα επαναλειτουργήσουν και τα γυμναστήρια, με τον ίδιο αριθμό, δηλαδή 5 άτομα συμπεριλαμβανομένου και του προπονητή, σε ανοικτό χώρο. 

Όπως μας λέχθηκε από αρμόδια πηγή, η Επιδημιολογική Ομάδα βλέπει θετικά τις χαλαρώσεις στον αθλητισμό. Χαλαρώσεις μάλιστα, τις οποίες μάλιστα συμπεριέλαβε στις εισηγήσεις της για την πρώτη φάση αποκλιμάκωσης των μέτρων. 

Το πλάνο του Υπουργείου Υγείας και του ΚΟΑ θα τεθεί ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου αύριο Τετάρτη, όπου και αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις.

Πηγή: Offsite.com

 
21155