Το μήνυμα ΑΚΕΛ για την κάθοδο Λουτ στην Κύπρο

Όσα ανέφερε στη δήλωσή του

Την ελπίδα του για την επίσκεψη της κας Λουτ στην Κύπρο και τις συναντήσεις της με τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων να σηματοδοτήσουν θετικά βήματα στο Κυπριακό, εξέφρασε σε δήλωσή του ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου.

"Το ΑΚΕΛ είχε και έχει την θέση ότι απέναντι στις δυσκολίες και την προκλητική στάση της Τουρκίας, η ελληνοκυπριακή πλευρά πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες με στόχο να διοχετευτεί πίεση στην κατοχική δύναμη ώστε να ακυρωθεί η απόπειρα της να προωθήσει τη λύση δύο κρατών", είπε ο κ. Στεφάνου. "Πρωτοβουλίες που να αφαιρούν τα όποια προσχήματα της και να την εκθέτουν πραγματικά, με απαρέγκλιτο στόχο την επανέναρξη διαπραγματεύσεων στη συμφωνημένη βάση και πλαίσιο. Η πρόταση μας για το πώς εμείς εκτιμούμε ότι πρέπει να δράσει η ελληνοκυπριακή κοινότητα βρίσκεται στα χέρια του Προέδρου Αναστασιάδη από τα τέλη του περασμένου Δεκέμβρη", πρόσθεσε.

Όπως υποστήριξε, "το ΑΚΕΛ για άλλη μια φορά διαμηνύει προς κάθε κατεύθυνση ότι το σκηνικό που διαμορφώνεται στο Κυπριακό είναι εξαιρετικά επικίνδυνο για το μέλλον του τόπου και του λαού μας. Ο κίνδυνος για τον εποικισμό της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου και για οριστική διχοτόμηση του νησιού είναι πιο ορατός από ποτέ. Μόνο η επίτευξη λύσης μπορεί να απελευθερώσει και να επανενώσει τον τόπο μας και να διασφαλίσει ένα μέλλον ασφάλειας για την Κύπρο και τους Κυπρίους".

Αυτούσια η δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου του ΑΚΕΛ Στέφανου Στεφάνου για την κάθοδο της κας Λουτ στην Κύπρο:

 
27345