Μητσοτάκης: Η Ευρώπη δεν θα αφήσει απροστάτευτη την Κύπρο

Σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας υπάρχει ευρωπαϊκή αλληλεγγύη στο ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας

Την απόλυτή του ικανοποίηση από τη συνάντηση με τον Γάλλο Πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, εξέφρασε ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης σε συζήτηση, που είχε με δημοσιογράφους. 

Αναφορικά με το ζήτημα της τουρκικής συμπεριφοράς στην Ανατολική Μεσόγειο και των τουρκικών προκλήσεων έναντι της Κύπρου, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας ανέφερε ότι υπάρχει ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, προσθέτοντας ότι η Ευρώπη δεν πρόκειται να αφήσει απροστάτευτη την Κύπρο.

Αναφερόμενος στους βασικούς στόχους των συναντήσεων, που θα έχει με Ευρωπαίους ηγέτες, ο Κ. Μητσοτάκης σημείωσε: «Θέλω να αλλάξω το αφήγημα στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Είμαστε πλέον μία χώρα με αυτοπεποίθηση, που συμμετέχει στις μεγάλες ευρωπαϊκές συζητήσεις και έχει τη δυνατότητα να αποτελέσει την ευχάριστη αναπτυξιακή έκπληξη των επόμενων χρόνων», προσθέτοντας ότι η έμφαση στην ανάπτυξη ως βασική προτεραιότητα είναι κάτι που όλοι συμμερίζονται στην Ευρώπη. 

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση Μητσοτάκη - Μακρόν συζητήθηκε η δυνατότητα για γαλλικές επενδύσεις στην Ελλάδα με την ελληνική κυβέρνηση να εκφράζει τη βεβαιότητα ότι υπάρχουν συγκεκριμένα πρότζεκτ, τα οποία προχωρούν με ικανοποιητικό βαθμό ωρίμανσης. 

Τέλος, Μητσοτάκης και Μακρόν συζήτησαν συνολικότερα τις εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την προοπτική συγκλίσεων και συμμαχιών σε κοινού ενδιαφέροντος θέματα, όπως η κλιματική αλλαγή.

ΚΥΠΕ - Αδάμος Ζαχαριάδης