Μητσοτάκης: Σε διάλογο με Τουρκία αφού σταματήσει τις προκλήσεις

Tι απόκαλυψε ο Έλληνας Πρωθυπουργός

Μήνυμα στην Τουρκία να σταματήσει τις προκλήσεις προκειμένου να ξεκινήσει ο διάλογος, έστειλε ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Υποδεχόμενος τον, Yang Jiechi, μέλος του Πολιτικού Γραφείου και Διευθυντή της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε την στάση της κυβέρνησης, έναντι της Αγκυρας. «Από τις πολλές αποστροφές του προέδρου Ερντογάν συγκρατώ μια, με έξι καθαρές λέξεις: Σταματούν οι προκλήσεις, ξεκινούν οι συζητήσεις» είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Ας φύγουν λοιπόν οι απειλές, για να ξεκινήσουν οι επαφές».

>>>Διαβάστε ακόμη: Ζέτα: Σε ποιες περιπτώσεις θα ζητηθούν πίσω χρήματα που δόθηκαν

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι «η παράνομη δράση της Τουρκίας συνιστά διεθνή πρόκληση που απαιτεί διεθνή απάντηση και μόνη μας πυξίδα μπορεί να είναι το διεθνές δίκαιο».

Τέλος, ο Έλληνας Πρωθυπουργός αποκάλυψε ότι ο Νίκος Δένδιας θα επιδώσει στον ΓΓ. του ΟΗΕ επιστολή του Έλληνα πρωθυπουργού όπου τεκμηριώνεται η έκνομη δραστηριότητα της Αγκυρας και τις απειλές που διαμορφώνονται στην ευρύτερη περιοχή.

ΚΥΠΕ Αδάμος Ζαχαριάδης 
 

 
20261