Μπορέλ: Η Τουρκία να τερματίσει δραστηριότητες Γιαβούζ στην Κύπρο

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ καλεί, ταυτόχρονα, την Άγκυρα να εμπλακεί άμεσα σε ευρύ διάλογο με την ΕΕ

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική, Ζοζέπ Μπορέλ, κάλεσε σήμερα (16/8) την Τουρκία να τερματίσει τη δραστηριότητα του Yavuz στην κυπριακή ΑΟΖ, και να εμπλακεί άμεσα σε ευρύ διάλογο με την ΕΕ.

Συγκεκριμένα, σε γραπτή ανακοίνωση που εξέδωσε το απόγευμα της Κυριακής, ο Ύπατος Εκπρόσωπος αναφέρει τα εξής: «η σημερινή ανακοίνωση από την Τουρκία για νέες δραστηριότητες γεώτρησης από το σκάφος Yavuz σε μια θαλάσσια ζώνη που οριοθετήθηκε από την Κύπρο και την Αίγυπτο πυροδοτεί δυστυχώς περαιτέρω εντάσεις και ανασφάλεια στην Ανατολική Μεσόγειο».

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

«Αυτή η δράση έρχεται σε αντίθεση και υπονομεύει τις προσπάθειες για επανέναρξη του διαλόγου και των διαπραγματεύσεων και για την άμεση αποκλιμάκωση, που είναι ο μόνος δρόμος προς τη σταθερότητα και τις διαρκείς λύσεις, όπως επανέλαβαν οι Υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ την περασμένη Παρασκευή», αναφέρει ο Ζ. Μπορέλ.

«Καλώ τις τουρκικές αρχές να τερματίσουν αμέσως αυτές τις δραστηριότητες και να εμπλακούν πλήρως και με καλή πίστη σε έναν ευρύ διάλογο με την Ευρωπαϊκή Ένωση», καταλήγει.

(ΚΥΠΕ)
 

 
14602
Thumbnail