Νέα εποχή για τα κατεχόμενα, νέα εποχή και για το Κυπριακό

Τι φέρνει στο Κυπριακό η εκλογή Τατάρ / Φεύγει από τη πολιτική ο Ακιντζί μετά την ήττα

ΓΡΑΦΕΙ Ο 
ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ

Σε μια νέα τάξη πραγμάτων εισέρχεται πλέον το Κυπριακό μετά την ήττα του Μουσταφά Ακιντζί και την νίκη του Ερσίν Τατάρ, ο οποίος κατά την πολιτική του διαδρομή αλλά και προεκλογικά εξέφραζε την σκληρή γραμμή για την λύση του Κυπριακού, σε αντίθεση με τον Μουσταφά Ακιντζί που εμφανιζόταν πιο μετριοπαθής.

Διαβάστε τις δηλώσεις μετά τις παράνομες εκλογές:

Καθόλου τυχαία δεν είναι άλλωστε και η πολιτική κωδικοποίηση των δύο όπου ο μεν Ερσίν Τατάρ θεωρείτο ο υποψήφιος που εξέφραζε την λύση διχοτόμησης και ο δε Μουσταφά Ακιντζί που εξέφραζε την λύση επανένωσης με ΔΔΟ.

 

Μια πολύ επικίνδυνη ωστόσο προσέγγιση η οποία αυτόματα βάσει και του αποτελέσματος είναι ωσαν και το 52% των Τ/κ να ψήφισε υπέρ της διχοτόμησης.

>>Δείτε επίσης: Πανηγύρια στα κατεχόμενα για τον Τατάρ (Video) <<<

Πάντως είναι γεγονός ότι ο Ερσίν Τατάρ είχε ως σύμμαχο του την Άγκυρα κάτι που δημιούργησε νέα δεδομένα και σε επίπεδο Κυπριακού ενόψει και της Πενταμερούς διάσκεψης την οποία αναμένεται να συγκαλέσει ο ΓΓ ΟΗΕ εντός Νοεμβρίου όπως αποκάλυψε ο Κύπριος ΥΠΕΞ στην εκπομπή Παρασκήνιο

Αποχωρεί από την πολιτική

Η ήττα του Μουσταφά Ακιντζί αποτελεί ουσιαστικά για τον ίδιο το τέλος καθώς μετά και τα τελικά αποτελέσματα και την ήττα  51,69% έναντι 48.26% ανακοίνωσε το τέλος της πολιτικής του καριέρας μετά από 45 χρόνια.

Ο Μουσταφα Ακιντζί  μάλιστα έστειλε τα συγχαρητήρια του στον νικητή των «εκλογών» Ερσιν Ταταρ, ενώ παράλληλα έστειλε τα συγχαρητήρια του σε όσους έπαιξαν ρόλο στο εκλογικό αποτελέσματα (εννοώντας την Άγκυρα), για την παρέμβαση που υπήρξε στις εκλογές.

offsite

 
20043