Νέα πυρά ΓΓ ΑΚΕΛ κατά Κυβέρνησης-ΔΗΣΥ: Δεν πείθουν κανένα

Ο Άντρος Κυπριανού τους κάλεσε να απαντούν με επιχειρήματα αντί με «βρισιές», «αφορισμούς» και «απαξιωτικές αναφορές»

Αντί η κυβέρνηση να παραδεχθεί τα λάθη της και να λύσει τα προβλήματα, τα οποία έχουν οδηγήσει μια μεγάλη μερίδα του κόσμου του ΔΗΣΥ να γυρίσει την πλάτη, επέλεξε να απαξιώσει το ΑΚΕΛ και τη διακυβέρνηση Δημήτρη Χριστόφια, ανέφερε ο ΓΓ του κόμματος, Άντρος Κυπριανού, προσθέτοντας ότι «με αυτόν τον τρόπο δεν πρόκειται να πείσουν κανέναν».

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<<

Μιλώντας, το βράδυ της Δευτέρας (20/5), σε προεκλογική συγκέντρωση στη Λεμεσό, ο κ. Κυπριανού επέκρινε τη διακυβέρνηση Αναστασιάδη και τον ΔΗΣΥ, τους οποίους κάλεσε να απαντούν με επιχειρήματα και θέσεις «και όχι με βρισιές, όχι με αφορισμούς, όχι με απαξιωτικές αναφορές».
 
Όπως είπε, η άποψη του ΑΚΕΛ απορρέει από «τη γνήσια έγνοια και ανησυχία μας για το μέλλον και την προοπτική της χώρας και της νέας γενιάς του τόπου», ενώ απαντώντας σε όσους αποκαλούν την ηγεσία του ΑΚΕΛ προδότες, είπε ότι οι ίδιοι είναι πατριώτες και πως «άλλοι πρόδωσαν την Κύπρο το 1974 κι ας κοιτάξουν στον καθρέφτη για να τους δουν αυτούς τους ανθρώπους».
 
Ανέφερε, επίσης, πως «αντί η κυβέρνηση να παραδεχθεί τα λάθη και τις αδυναμίες της, αντί να επιχειρήσει να λύσει τα προβλήματα τα οποία έχουν οδηγήσει και μια μεγάλη μερίδα του κόσμου του ΔΗΣΥ να τους γυρίσει την πλάτη, θεώρησαν ότι μπορεί να τους βοηθήσει να αντιμετωπίσουν την κατάσταση με το να απαξιώσουν το ΑΚΕΛ και τον Δημήτρη Χριστόφια». «Με αυτόν τον τρόπο δεν πρόκειται να πείσουν κανέναν», συμπλήρωσε.
 
Απαντώντας στις αναφορές πως κινδυνεύει η Ευρώπη από σκεπτικιστές, όπως το ΑΚΕΛ, ανέφερε ότι σύμφωνα με αξιολόγηση του ίδιου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου «η ομάδα μας είναι, με πολύ μεγάλη διαφορά, η πιο δραστήρια στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο», ενώ πρόσθεσε ότι «οι δικοί μας ευρωβουλευτές είναι καταταγμένοι και στην πιο ψηλή βαθμίδα στα θέματα προστασίας του περιβάλλοντος».
 
Διαμήνυσε πως το ΑΚΕΛ δεν θέλει ούτε να διαλυθεί, ούτε να καταρρεύσει η ΕΕ, αλλά «να βελτιωθεί για να καταφέρει να συγκεντρώσει την υποστήριξη των πολιτών στις χώρες μέλη της, θέλουμε να ακολουθηθούν άλλες πολιτικές, προς όφελος των πολλών και όχι των λίγων και των εκλεκτών, που είναι οι πολιτικές που ακολουθούνται σήμερα και στην ΕΕ αλλά και στην Κύπρο».
 
Σχολιάζοντας την ανακοίνωση της Προεδρίας ότι ο Πρόεδρος δεν κατηγόρησε τον κόσμο της Αριστεράς στην αναφορά του σε μηδενικά, ο Άντρος Κυπριανού είπε πως «όσο και να θέλουν να κρύψουν την αλήθεια, η αλήθεια βοά», ενώ συνέχισε επικρίνοντας την Κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο θέμα του Συνεργατισμού και της ιδιωτικοποίησης του λιμανιού της Λεμεσού και εξέφρασε τις ανησυχίες του για την εφαρμογή του ΓεΣΥ, την ανάπτυξη και τα θέματα της Παιδείας.
 
Σε σχέση με το Κυπριακό ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε ότι το κόμμα προειδοποιούσε εδώ και καιρό για τα όσα σήμερα βιώνουμε με την τουρκική προκλητικότητα και υπενθυμίζοντας τις προτάσεις που κατέθεσε, υποσχέθηκε στον κυπριακό λαό πως «θα παλέψουμε με τους Τ/κ συμπατριώτες μας που θέλουν και επιθυμούν λύση, για να επανενώσουμε την Κύπρο».

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

«Επειδή αντιδρούν τις τελευταίες μέρες και λένε πως δεν εξυπηρετούν οι τοποθετήσεις του ΓΓ του ΑΚΕΛ στην προσπάθεια για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, να τους πω ότι δεν είναι η αλήθεια που διατυπώνεται δια στόματος του ΓΓ του ΑΚΕΛ το πρόβλημα, το πρόβλημα είναι εκείνα που έλεγαν εκείνοι σε πάρα πολλούς το τελευταίο διάστημα και τα οποία δυστυχώς έχουν δώσει το δικαίωμα στην Τουρκία να επιμένει σε λύση δυο κρατών», συμπλήρωσε.
 
Τέλος, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ διαμήνυσε πως η αποχή από τις ευρωεκλογές δεν είναι λύση και πως «πρέπει να στείλουμε ένα πολύ ισχυρό μήνυμα, ότι θέλουμε, και η Κύπρος και η Ευρώπη, να λειτουργήσουν με τρόπο που θα εξασφαλίζουν ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας, για το σύνολο των λαών της ΕΕ και του πλανήτη... πρέπει ο κυπριακός λαός να δυναμώσει τη φωνή του και η φωνή του είναι το ψηφοδέλτιο του ΑΚΕΛ Αριστερά Νέες Δυνάμεις».

ΚΥΠΕ - Σταύρος Κονιώτης

 
22288