Νικόλας: Είπε ψέματα ο ΠτΔ / Εισήγηση για επιστολή για ψευδορκία

Καλεί τον ΠτΔ να δώσει εξηγήσεις για τα ταξίδια / Εισήγηση για επιστολές σε Γενικό Εισαγγελέα & Ερευνητική για ψευδορκία

«Οι συνεχείς αποκαλύψεις για το πολύκροτο σκάνδαλο των δωρεάν ταξιδιών αναψυχής στις Σεϋχέλλες αφήνουν βαθύτατα εκτεθειμένο τον Νίκο Αναστασιάδη», τόνισε σήμερα (5/2) ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος

>>> ΕΞΕΛΙΞΗ: Κούσιος: Ο ΠτΔ περιμένει εδώ και 8 μήνες ερωτήσεις από τη Βουλή <<<

Όπως είπε, «μετά που οι εκπρόσωποι του Προέδρου της Δημοκρατίας, αρνήθηκαν να αποκαλύψουν στην Επιτροπή Ελέγχου τον ιδιοκτήτη του ιδιωτικού τζετ που μετέφερε εκείνον και την οικογένεια του στις Σεϋχέλλες, ακολούθησαν νέες αποκαλύψεις». 

>>> Διαβάστε ακόμη: Επ. Ελέγχου:Συζήτησε και για 2ο ταξίδι ΠτΔ με τζετ του Σαουδάραβα <<<

«Φαίνεται από μια απλή έρευνα στο σχετικό μητρώο ιδιοκτητών αεροπλάνων, πως ο διαχειριστής του αεροπλάνου τύπου Boeing 767 που πήρε ταξίδι τον ΠτΔ το 2015, είναι η ίδια εταιρεία που τον πήρε δωρεάν ταξίδι και το 2018. Συγκεκριμένα ο διαχειριστής του αεροπλάνου είναι η Jet Stream Aviation, εταιρεία του ίδιου Σαουδάραβα επενδυτή», πρόσθεσε.      

Είναι πλέον ξεκάθαρο, υπέδειξε, «πως ο Νίκος Αναστασιάδης δεν είπε όλη την αλήθεια στην Ερευνητική Επιτροπή Νικολάτου. Δεν απεκάλυψε, ως όφειλε, ότι ταξίδεψε και δεύτερη φορά το 2015 στις Σεϋχέλλες με τζετ του συγκεκριμένου Σαουδάραβα», υπογράμμισε.

«Εάν δε διαφανεί, πως το συγκεκριμένο ταξίδι προσφέρθηκε και δωρεάν ή με ευνοϊκούς όρους, τότε ο Νίκος Αναστασιάδης έχει διαπράξει ψευδορκία ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής Νικολάτου, καθώς υπενθυμίζεται πως έχει ισχυριστεί ενόρκως ότι ταξίδεψε στις Σεϋχέλλες ‘…με δικά του έξοδα…’», υπογράμμισε.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

«Ο Νίκος Αναστασιάδης πρέπει μέσα στις επόμενες 24 ώρες να δώσει εξηγήσεις και να απολογηθεί στον Κυπριακό λαό», τόνισε αναφέροντας καταληκτικά πως «το ΔΗΚΟ θα εισηγηθεί στην Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής να αποστείλει επιστολές στον Γενικό Εισαγγελέα και στην Ερευνητική Επιτροπή Νικολάτου και να τους ενημερώνει για τη πιθανή διάπραξη ψευδορκίας από πλευράς του ΠτΔ έτσι ώστε και οι δυο να αποφασίσουν για τα επόμενα τους βήματα».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Προέδρου του ΔΗΚΟ:

>>> Διαβάστε επίσης: ΑΚΕΛ:Ο ΠτΔ να αναλάβει την ευθύνη για τη δωροληψία από Σαουδάραβα <<<

 
21169