Νικόλας: Οφείλει να απολογηθεί ο κ. Αναστασιάδης

«Καλούμε για ακόμη μία φορά την κυβέρνηση να αφουγκραστεί την απαίτηση ολόκληρης της κοινωνίας για έλεγχο και διαφάνεια»

Σε σημερινή (20/10) του δήλωση ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, κ. Νικόλας Παπαδόπουλος, αναφερόμενος στην πρώτη του συνέντευξη του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκου Αναστασιάδη, μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε με το γνωστό βίντεο του Al Jazeera, ελπίζει, όπως ανέφερε, «να απολογηθεί στον κυπριακό λαό για τον διεθνή διασυρμό της Κύπρου, που ο ίδιος και η Κυβέρνηση του ΔΗΣΥ, επέτρεψαν».

Ταυτόχρονα, καλεί την κυβέρνηση  για ακόμη μία φορά να «αφουγκραστεί την απαίτηση ολόκληρης της κοινωνίας για έλεγχο και διαφάνεια και να δώσει πρόσβαση στον Γενικό Ελεγκτή σε όλους τους φακέλους που αφορούν πολιτογραφήσεις».

>>> Οι εξελίξεις με το βίντεο του Al Jazeera <<<

Ακολουθεί αυτούσια η δήλωση του Νικόλα Παπαδόπουλου: 
Η διαδικασία εναντίον της Κύπρου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μετά και τις τελευταίες σκανδαλώδεις αποκαλύψεις για τις πολιτογραφήσεις, επιβεβαιώνει τις βαρύτατες ευθύνες της κυβέρνησης του ΔΗΣΥ για την κακοδιαχείριση του κυπριακού επενδυτικού προγράμματος. 

Ελπίζουμε απόψε, στην πρώτη του συνέντευξη μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε με το γνωστό βίντεο του Al Jazeera,  ο κύριος Αναστασιάδης να απολογηθεί στον κυπριακό λαό για τον διεθνή διασυρμό της Κύπρου, που ο ίδιος και η Κυβέρνηση του ΔΗΣΥ, επέτρεψαν. 

Αυτό είναι το πρώτο βήμα που αναμένουμε να κάνει ο κύριος Αναστασιάδης.

Καλούμε για ακόμη μία φορά την κυβέρνηση να αφουγκραστεί την απαίτηση ολόκληρης της κοινωνίας για έλεγχο και διαφάνεια και να δώσει πρόσβαση στον Γενικό Ελεγκτή σε όλους τους φακέλους που αφορούν πολιτογραφήσεις. 

Αυτό επιβάλλει το δημόσιο συμφέρον. 

Ο κύριος Αναστασιάδης και ο ΔΗΣΥ, οφείλουν επίσης να απαντήσουν το ερώτημα: 
Τι είναι αυτό που τους φοβίζει τόσο πολύ και επιχειρούν να κρύψουν;
Γιατί επιμένουν στη συσκότιση;

 

 
26132
Thumbnail