Νικόλας: Πολιτική απάτη ή σκέτη απάτη οι πολιτογραφήσεις;

Αριθμεί τις περιπτώσεις που συσχετίζονται με τις πολιτογραφήσεις ο Νικόλας

Σε δηλώσεις μετά τη συζήτηση στην Επιτροπή Ελέγχου για το θέμα των παράνομων πολιτογραφήσεων της Μαρίνας της Αγίας Νάπας, προχώρησε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, κ. Νικόλας Παπαδόπουλος.

Όπως αναφέρει ο κ. Παπαδόπουλος, «σε ότι αφορά τις παράνομες πολιτογραφήσεις της μαρίνας της Αγίας Νάπας, για ακόμη μία φορά επιβεβαιώθηκε κατά τη συζήτηση στην Επιτροπή Ελέγχου πως έχουμε μπροστά μας ακόμα μία πολιτική απάτη της κυβέρνησης της διαπλοκής».

Έπειτα, στις δηλώσεις του ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, αρίθμησε τις περιπτώσεις που έγιναν βήμα-βήμα αναφορικά με τις  παράνομες πολιτογραφήσεις της μαρίνας της Αγίας Νάπας, ενώ ταυτόχρονα διερωτήθηκε κατά πόσον «όλα αυτά στοιχειοθετούν μία πολιτική απάτη ή σκέτη απάτη».

Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με είδηση του ΚΥΠΕ, κατά τη σημερινή (15/4) συνεδρία της Επιτροπής Ελέγχου της Βουλής όπου συζητήθηκε το Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα στη βάση της Έκθεσης του Γενικού Ελεγκτή για την επένδυση της Αγίας Νάπας, στην παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών Νίκου Νουρή, του Γενικού Εισαγγελέα Γιώργου Σαββίδη και του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη, επικράτησε ένα έντονα συγκρουσιακό κλίμα με αντιπαραθέσεις σε υψηλούς τόνους και αλληλοκατηγορίες για προεκλογικές σκοπιμότητες. Ταυτόχρονα, το συγκρουσιακό κλίμα αφορούσε τις αντιπαραθέσεις του Γενικού Ελεγκτή τόσο με τον Γενικό Εισαγγελέα και τον Υπουργό Εσωτερικών, των τελευταίων δύο με Βουλευτές και κυρίως με τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ Νικόλα, αλλά και Βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος με Βουλευτές της αντιπολίτευσης.

Ακολουθεί αυτούσια η δήλωση του Νικόλα Παπαδόπουλου:
«Σε ότι αφορά τις παράνομες πολιτογραφήσεις της μαρίνας της Αγίας Νάπας, για ακόμη μία φορά επιβεβαιώθηκε κατά τη συζήτηση στην Επιτροπή Ελέγχου πως έχουμε μπροστά μας ακόμα μία πολιτική απάτη της κυβέρνησης της διαπλοκής. 

Πρώτη απάτη: Άτομα που δεν είχαν σχέση με την κοινοπραξία, χρίστηκαν Διευθυντές και μόλις πήραν διαβατήρια, έφυγαν από την κοινοπραξία. 

Δεύτερη απάτη: Ενώ η Βουλή ψήφισε ειδικούς κανονισμούς, για τις πολιτογραφήσεις στις 18 του Αυγούστου του 2020, το Υπουργικό Συμβούλιο, τρείς μέρες μετά δεν τους εφάρμοσε γιατί εάν τους εφάρμοζε δεν θα μπορούσε να εξυπηρετήσει τους πελάτες του δικηγορικού γραφείου «Νίκος Αναστασιάδης». 

Τρίτη Απάτη: Ενώ στη Βουλή οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης και της Νομικής Υπηρεσίας, υποσχέθηκαν πως όταν θα ψηφιστούν οι κανονισμοί θα εφαρμόζονται για την εξέταση όλων των αιτήσεων, μετά που τους ψηφίσαμε και όταν έπρεπε να εξυπηρετηθούν οι πελάτες του δικηγορικού γραφείου «Νίκος Αναστασιάδης» πέταξαν αυτούς τους κανονισμούς στον κάλαθο των αχρήστων. 

Τέταρτη Απάτη: Όταν τους πιάσαμε στα πράσα, με τη διαπίστωση των συμπερασμάτων της ειδικής έκθεσης της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για το Υφυπουργείο Τουρισμού, ένα μήνα μετά «μαγείρεψαν» νομικές γνωματεύσεις που δεν υπήρχαν όταν το Υπουργικό Συμβούλιο λάμβανε τις αποφάσεις για τις παράνομες πολιτογραφήσεις της μαρίνας της Αγίας Νάπας και ούτε επικαλέστηκαν αυτές τις γνωματεύσεις όταν αγνόησαν τους κανονισμούς της Βουλής κατά τον επίδικο χρόνο. 

Επιπλέον,  ενώ η νομολογία απαιτεί, η διοίκηση να δείξει αδικαιολόγητη καθυστέρηση κατά την εξέταση των αιτήσεων για να εφαρμοστεί η εξαίρεση και να εφαρμοστεί το προηγούμενο νομικό καθεστώς κατά την εξέταση των αιτήσεων και όχι αυτό που ψήφισε η Βουλή, στην περίπτωση της μαρίνας της Αγίας Νάπας, ενώ οι αιτητές κατά δική τους υπαιτιότητα καθυστέρησαν να φέρουν τα σχετικά στοιχεία, στοιχειοθέτησης της αίτησης τους για ένα χρόνο, μόλις τα έφεραν μέσα σε 2 μήνες εκδόθηκαν τα διαβατήρια. 

Είναι ξεκάθαρο πως υπήρξε εύνοια των πελατών του συγκεκριμένου δικηγορικού γραφείου και πρόδηλη παρανομία. 

Το μόνο ερώτημα που παραμένει είναι το κατά πόσον όλα αυτά στοιχειοθετούν μία πολιτική απάτη ή σκέτη απάτη.»
 

 
27155