Νικόλας - Στέφανος: Συμφώνησαν στην ανάγκη για αλλαγή

Συναντίληψη για τα κριτήρια του υποψηφίου - Προανήγγειλαν και άλλες συναντήσεις

Στην ανάγκη αλλαγής για τον τόπο συμφώνησαν ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου και ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, ύστερα από συνάντηση που είχαν την Τρίτη στα γραφεία του ΔΗΚΟ, η οποία, όπως ανέφεραν διεξήχθη σε άριστο κλίμα.
 
Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, σε δηλώσεις του έκανε λόγο για μια εποικοδομητική συζήτηση σε άριστο κλίμα και είπε ότι «συμφωνούμε στην ανάγκη για αλλαγή».
 
Πρόσθεσε ότι το ΔΗΚΟ θα συνεχίσει τις επαφές του με κόμματα της αντιπολίτευσης  με την προσδοκία να μπορέσουν να καταλήξουν σε ένα κοινό πολιτικό πλαίσιο για όλα τα σημαντικά ζητήματα που απασχολούν σήμερα την κοινωνία.
 
«Θεωρούμε πως οι δυσάρεστες εξελίξεις στην Ουκρανία αποδεικνύουν την επιτακτική ανάγκη η χώρα μας να μπορέσει ξανά να σταθεί στα πόδια της οικονομικά, κοινωνικά και στα ζητήματα που αφορούν την εθνική μας ασφάλεια», είπε, προσθέτοντας ότι το καίριο ερώτημα που θα απασχολήσει την επόμενη περίοδο είναι ποιο είναι το καταλληλότερο πρόσωπο να ηγηθεί αυτής της προσπάθειας.
 
Πρόθεση του ΔΗΚΟ, είπε, είναι να ανταποκριθεί στην απαίτηση της κοινωνίας για αλλαγή, καθώς, όπως είπε, οι επόμενες προεδρικές εκλογές δεν θα είναι μια απλή εκλογική αναμέτρηση, αλλά ένας αγώνας για το παρόν και το μέλλον του τόπου και του λαού.
 
Από πλευράς του ο κ. Στεφάνου ανέφερε ότι συμφωνεί με τον κ. Παπαδόπουλο και για το άριστο κλίμα της συνάντησης και για την διαπίστωση ότι αυτή η χώρα χρειάζεται αλλαγή γιατί τα αδιέξοδα που έχει προκαλέσει η διακυβέρνηση Συναγερμού αυτά τα χρόνια σε όλα τα ζητήματα που χαρακτηρίζουν και καθορίζουν την πορεία του τόπου και του λαού είναι πάρα πολλά. Για αυτό, όπως είπε, χρειάζεται να προσπαθήσουμε μέσα από τη συζήτηση με ειλικρίνεια και ανοιχτοσύνη «να μπορέσουμε να συνεργαστούμε έτσι ώστε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για να πετύχουμε την αλλαγή στις επόμενες προεδρικές εκλογές».
 
«Οι καιροί όντως είναι δύσκολοι, η κατοχή βαραίνει την Κύπρο και βλέπουμε και τις παρενέργειες που δημιουργούνται σε σχέση με τις εξελίξεις που συμβαίνουν διεθνώς αυτή την ώρα με την κατάσταση στην Ουκρανία που ασφαλώς επηρεάζει κι εμάς. Επομένως  το επόμενο διάστημα, θα είναι διάστημα  εντατικής δουλειάς με την ευχή και την ελπίδα ότι θα έχει θετικά αποτελέσματα», ανέφερε.
 
Ερωτηθείς κατά πόσο έχουν τεθεί χρονοδιαγράμματα για εξαγγελία της υποψηφιότητας που θα υποστηρίξουν, ο κ. Στεφάνου είπε ότι επειδή θα είναι εντατική αυτή η δουλειά δεν θα γίνει σε μάκρος χρόνου, ενώ θα κρίνουν και από την εξέλιξη των πραγμάτων.
 
«Το εκλογικό και πολιτικό σκηνικό είναι ρευστό, εμείς θα συνεχίσουμε τις επαφές μας, θα έχουμε συναντήσεις ως κόμματα και με άλλα κόμματα που συμμερίζονται την ανάγκη για να πετύχουμε αλλαγή. Μέσα από το διάλογο και τη συζήτηση θα δούμε πώς θα καταλήξουν τα πράγματα», είπε.
 
Σε ερώτηση κατά πόσο έχει συζητηθεί κοινή συνάντηση και με τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ Μαρίνο Σιζόπουλο, ο κ. Στεφάνου είπε ότι δεν έχει συζητηθεί κάτι σχετικά με αυτό. Ωστόσο όπως είπε τόσο το ΑΚΕΛ όσο και το ΔΗΚΟ θα συναντηθούν και με άλλα κόμματα.
 
«Μείναμε σε μια προκαταρκτική συζήτηση σήμερα αναφορικά με την κατάσταση στην Κύπρο, τα ζητήματα μπροστά μας, επιβεβαιώσαμε την πεποίθησή μας ότι χρειάζεται αλλαγή ο τόπος και θα επανέλθουμε σε πολύ λίγες μέρες», συμπλήρωσε.
 
Από πλευράς του ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι πρόθεση του ΔΗΚΟ είναι να ζητήσει μια συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ τις αμέσως επόμενες μέρες, καθώς τουλάχιστον  σε ο,τι αφορά το ΔΗΚΟ θεωρούν ότι η ΕΔΕΚ είναι ένας δυνητικά σημαντικός εταίρος σε αυτή την προσπάθεια για αλλαγή.
 
«Θεωρούμε ότι μας ενώνουν κοινοί αγώνες σε ό,τι αφορά τις προσπάθειες βελτίωσης των πολιτικών και κοινωνικών δεδομένων του τόπου μας και επομένως αυτή θα είναι η δική μας επιδίωξη», είπε.
 
Ερωτηθείς κατά πόσο υπήρξε σκιαγράφηση του προφίλ του πιθανού υποψηφίου που θα στηρίξουν, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι δεν έχουν μπει σε μια τέτοια συζήτηση και ότι αντάλλαξαν προκαταρκτικές απόψεις σε σχέση με κάποια κριτήρια επιλογής που πρέπει να ληφθούν υπόψη.
 
Απαντώντας σε ερώτηση κατά πόσο είναι και το δικό του όνομα στο τραπέζι, ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι δεν έχουν μπει σε αυτή τη συζήτηση. Όσον αφορά τα κριτήρια για τον προεδρικό υποψήφιο, είπε ότι σε ο,τι αφορά τα κριτήρια υπάρχει μια συναντίληψη.
 
Ο κ. Στεφάνου πρόσθεσε ότι σε κάθε προσπάθεια που γίνεται για συνεργασία από τη στιγμή  που υπάρχει η γερή βάση της αναγνώρισης της αδήριτης ανάγκης να υπάρξει αλλαγή στον τόπο και τερματισμός αυτής της διακυβέρνησης, τότε υπάρχει και ένας κοινά αποδεκτός στόχος ο οποίος μπορεί να τους καθοδηγήσει σε αυτή τη δουλειά.  Με σεβασμό και αλληλοαναγνώριση των προτεραιοτήτων θα επιδιώξουμε συγκλίσεις και συναινέσεις, κατέληξε.
 
ΚΥΠΕ

 
27800