Νικόλας: Συζήτησε για το Κυπριακό με Σακελλαροπούλου και Δένδια

Τι δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ μετά το πέρας των συναντήσεων

Συναντήσεις με την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, κα Κατερίνα Σακελλαροπούλου, και τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών, κ. Νίκο Δένδια, είχε σήμερα (10/3) στην Αθήνα, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, κ. Νικόλας Παπαδόπουλος.

Κατά τις συνομιλίες του Προέδρου του ΔΗΚΟ με την κα Σακελλαροπούλου, όπως και με τον κ. Δένδια, στο επίκεντρο βρέθηκαν οι εξελίξεις στο Κυπριακό, ενόψει της σύγκλησης της Πενταμερούς Διάσκεψης.

Σε δηλώσεις του ο κ. Παπαδόπουλος μετά τη συνάντηση του με την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου ανέφερε ότι είχε μία «πολύ χρήσιμη, ευχάριστη και εποικοδομητική συνάντηση με την έντιμη Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας. Είναι γεγονός πως βρισκόμαστε σε μια πάρα πολύ κρίσιμη και καθοριστική χρονική στιγμή σε ότι αφορά τις εξελίξεις στο Κυπριακό». 

«Είτε μας αρέσει είτε δεν μας αρέσει η Τουρκία αντιμετωπίζει Ελλάδα και Κύπρο ως έναν ενιαίο εχθρό και για αυτόν ακριβώς το λόγο απαιτείται η καλύτερη δυνατή συνεργασία αναμεταξύ των χωρών μας, για να αντιμετωπίσουμε αυτούς τους κινδύνους αλλά και για να διαφυλάξουμε τα εθνικά μας συμφέροντα», τόνισε.
δ

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση του με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκο Δένδια ανέφερε ότι, είχαν μια «πάρα πολύ χρήσιμη και εποικοδομητική συζήτηση με τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών κ. Δένδια, καθώς ενόψει της σύγκλησης της Πενταμερούς Διάσκεψης, Ελλάδα και Κύπρος οφείλουν να συνεργαστούν έτσι ώστε να αποτρέψουν από κοινού τις τουρκικές επιδιώξεις καθώς είναι πλέον απροκάλυπτη η απαίτηση της Τουρκίας να αλλάξει η βάση των διαπραγματεύσεων και να ξεκινήσουμε μία συζήτηση στη βάση των δυο κρατών». 

Από την άλλη, πρόσθεσε, «ο Άγγλος Υπουργός Εξωτερικών έχει δηλώσει ότι η Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία θα είναι μόνο η αφετηρία της συζήτησης και έχει ζητήσει από τις πλευρές να δείξουν διάθεση συμβιβασμού», τόνισε. 

«Επομένως δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να επιτρέψουμε Ελλάδα και Κύπρος, να εκτροχιαστεί η συζήτηση σε οποιαδήποτε άλλη βάση πέραν από αυτή που έχει καθοριστεί από τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας. Κάτι τέτοιο με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγήσει σε ένα νέο αδιέξοδο», κατέληξε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ.
δ
 

 
24537