Νοσοκομείο Αναφοράς: Μειώθηκαν οι εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό 

Κανένας δεν είναι άτρωτος στον Covid-19, τονίζει η Επιστημονική Διευθύντρια των ΓΝ Λάρνακας και Αμμοχώστου

Μειώθηκαν οι εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου που λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς, ανέφερε στο ΚΥΠΕ η Αμαλία Χατζηγιάννη, Επιστημονική Διευθύντρια των Γενικών Νοσοκομείων Λάρνακας – Αμμοχώστου, προσθέτοντας πως από τις ηλικίες των ατόμων που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο διαφαίνεται πως κανένας δεν είναι άτρωτος στον Covid-19.
 
Πρόσθεσε ότι «τις τελευταίες μέρες έχουν μειωθεί οι εισαγωγές στο Νοσοκομείο Αναφοράς που νοσηλεύει ασθενείς με κορωνοϊό. Σήμερα νοσηλεύονται 60 ασθενείς από τους οποίους οι 6 στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας και έτσι υπάρχει περιθώριο χρήσης 15 ακόμα κλινών προκειμένου να φτάσουμε το μέγιστο της χωρητικότητας των θαλάμων Covid-19 που είναι 75».
 
Η κα. Χατζηγιάννη χαρακτήρισε «ευχάριστο το γεγονός ότι μειώνονται στο Νοσοκομείο Αναφοράς οι ασθενείς που νοσηλεύονται με κορωνοϊό» και σημείωσε ότι «τις προηγούμενες μέρες είχαμε φτάσει στους 75 ασθενείς».

>>> Διαβάστε ακόμη: Πότε θα αρχίσει η άρση περιοριστικών μέτρων/Τι λέει ο Δρ.Τσιούτης <<<
 
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε πως «στο Νοσοκομείο Αναφοράς νοσηλεύονται άτομα από όλες τις ηλικίες, τόσο νεαρά όσο και ηλικιωμένοι. Αυτό είναι ένα σημάδι πως κανένας δεν είναι άτρωτος και ότι όλοι είμαστε ευάλωτοι στον συγκεκριμένο ιό».
 
Όσον αφορά τους θανάτους από κορωνοϊό και το γεγονός ότι οι περισσότεροι που κατέληξαν ήταν άνδρες απ’ ότι γυναίκες, η κα. Χατζηγιάννη είπε πως «θα πρέπει να γίνουν εξειδικευμένες μελέτες για να διευκρινιστεί αυτό το θέμα. Ωστόσο οι άνδρες, λόγω των ορμονών που διαθέτουν είναι πιο ευάλωτοι σε καρδιακά επεισόδια, αλλά 
δεν μπορεί να τεκμηριωθεί γιατί καταλήγουν από Covid-19 περισσότεροι άνδρες παρά γυναίκες».
 
Κληθείσα να εξηγήσει τι σημαίνει όταν ένας ασθενής πεθαίνει από υποκείμενα νοσήματα, είπε ότι «ουσιαστικά ο ασθενής στο ιστορικό του έχει διάφορα άλλα νοσήματα, όπως διαβήτης, υπέρταση, στεφανιαία νόσος ή χρόνια καρδιακή ανεπάρκεια και η παχυσαρκία. Για να εξηγηθεί επιστημονικά το συγκεκριμένο θέμα, πρέπει να πούμε ότι ο ασθενής έχει άλλα σύνοδα προβλήματα στο ιστορικό του κάτι που του δίνει προβάδισμα στο να νοσήσει πιο βαριά».
 
Σε ερώτηση πόσοι ασθενείς νοσηλεύονται στη κλινική Covid-19 του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας, η κα. Χατζηγιάννη απάντησε πως «τα περιστατικά που νοσηλεύονταν χθες μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Αναφοράς, επειδή υπάρχουν κενές κλίνες. Τώρα στο Νοσοκομείο Λάρνακας δεν νοσηλεύεται κανένας ασθενής με κορωνοϊό, ωστόσο οι κλίνες είναι έτοιμες για να χρησιμοποιηθούν σε περίπτωση που χρειαστεί».

(ΚΥΠΕ)
 

 
25233