Ο επιχειρηματικός κόσμος αποχαιρετά την Ζέτα Αιμιλιανίδου

Σύσσωμος ο επιχειρηματικός κόσμος, ομοσπονδίες και σύνδεσμοι εργαζομένων αποχαιρετούν την Ζέτα Αιμιλιανίδου

Σύσσωμος ο επιχειρηματικός κόσμος, ομοσπονδίες και σύνδεσμοι εργαζομένων αποχαιρετούν με ανακοινώσεις τους την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Ζέτα Αιμιλιανίδου, εκφράζοντας την έντονη θλίψη τους για τον πρόωρο θάνατό της.

Το Κυπριακό, Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (ΚΕΒΕ) εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήριά του προς τους οικείους της Ζέτας Αιμιλιανίδου, ενώ σημειώνει ότι η εκλιπούσα υπήρξε για πολλά χρόνια στενότατος συνεργάτης του και ότι από κοινού προωθήσαν πολλές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις στα εργασιακά θέσμια της Κύπρου.

Όπως αναφέρει το έργο της Ζέτας Αιμιλιανίδου «υπήρξε πολυσήμαντο και πολυδιάστατο με αποκορύφωμα τη διαχείριση των επιπτώσεων της πανδημίας, στις επιχειρήσεις και στους εργαζομένους».

>>> Διαβάστε επίσης: ΠτΔ:Αναστέλλει όλες τις δραστηριότητες του μέχρι την κηδεία Ζέτας <<<

Η Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ) εκφράζει συγκλονισμό και βαθύτατη θλίψη για τον θάνατο της Υπουργού Εργασίας, υπογραμμίζοντας ότι «η γυναίκα, που υπηρέτησε με απερίγραπτη εντιμότητα και ήθος την εργασιακή και προνοιακή πολιτική της χώρας, δεν είναι πια εδώ» και ότι «το κενό που αφήνει είναι τεράστιο».

Η ΟΕΒ εκφράζει ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια της και αναφέρει πως ο Πρόεδρος και τα Μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής θα παραστούν στην κηδεία και θα καταθέσουν στεφάνι εκ μέρους του συνόλου του επιχειρηματικού κόσμου, ενώ από σήμερα οι σημαίες στο κτίριο της ΟΕΒ θα κυματίζουν μεσίστιες.

>>> Διαβάστε επίσης: Πένθος ανά το Παγκύπριο - Οι Στόχοι της Ζέτας πριν «φύγει» <<<

Η ΣΕΚ σε ανάρτησή της στο Twitter αποχαιρετά τη Ζέτα Αιμιλιανίδου και εκφράζει τις ευχαριστίες της για όλα όσα προσέφερε στους εργαζόμενους, στην κοινωνία και στον τόπο.

«Στο καλό Ζέτα μας. Σ' ευχαριστούμε για όλα όσα προσέφερες στους εργαζόμενους στην κοινωνία και στον τόπο μας. Θα μας λείψεις. Συλλυπητήρια στον Αχιλλέα, στην Ήρα, στη Χλόη σου και στην υπόλοιπη οικογένεια σου», σημειώνει η ΣΕΚ.

Η ΠΕΟ αναφέρεται σε μια «σημαντική συνεργάτη για το συνδικαλιστικό κίνημα τα τελευταία χρόνια», εκφράζοντας τη θλίψη της για τον αδόκητο θάνατό της.

Σημειώνει πως «επιδείκνυε πάντοτε σεβασμό προς τους συνομιλητές της και είχε ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας μαζί τους», για να προσθέσει πως «άκουγε με προσοχή τις εισηγήσεις της ΠΕΟ για τα σημαντικά ζητήματα των αρμοδιοτήτων της και αντιμετώπιζε δημιουργικά τις προτάσεις μας και επιδίωκε τη συναίνεση και τη συνεργασία».

Από την πλευρά της, η ΔΕΟΚ εκφράζει την βαθειά της θλίψη για τον θάνατο της Υπουργού Εργασίας, λέγοντας πως "η Ζέτα Αιμιλιανίδου δεν υπήρξε ποτέ πολιτικός καριέρας και υπηρέτησε την πατρίδα της, την κοινωνία και τους εργαζόμενους, με απόλυτη προσήλωση στις αρχές της αλληλεγγύης και της κοινωνικής δικαιοσύνης".

Σύμφωνα με την ΔΕΟΚ η ενσυναίσθηση, η ανθρωπιά και η κοινωνική ευαισθησία βρήκαν στο πρόσωπο της Ζέτας Αιμιλιανίδου την καλύτερη έκφραση, σημειώνοντας ότι "η πολιτική δεν υπήρξε ποτέ το μέσω για ικανοποίηση προσωπικών φιλοδοξιών, αλλά το μέσω για προσφορά στον συνάνθρωπο και τους κοινωνικά αδύνατους". 

Ο Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου (ΣΤΕΚ) αποχαιρετά την Ζέτα Αιμιλιανίδου, κάνοντας λόγο για μια Υπουργό που κέρδισε τον σεβασμό και την εκτίμηση όλων.

«Όλα αυτά τα χρόνια η συνεργασία με τη Ζέτα Αιμιλιανίδου υπήρξε άψογη, αφού πάντοτε κατάφερνε να γεφυρώνει τις διαφορές και να επιλύει τα σημαντικά εργασιακά ζητήματα, που αφορούσαν την ξενοδοχειακή βιομηχανία με τον βέλτιστο τρόπο», αναφέρει.

Η Παγκύπρια Ομοσπονδία Ανεξάρτητων Συνδικαλιστικών Οργανώσεων (ΠΟΑΣΟ) εκφράζει με τη σειρά της «βαθιά θλίψη» για τον χαμό της Υπουργού Εργασίας και σημειώνει πως η απώλεια της «αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό στο εργασιακό σκηνικό της Κύπρου και στην ισορροπία μεταξύ της προστασίας των εργαζομένων και της επιχειρηματικότητας».

«Ο επαγγελματισμός, η ικανότητά της και η ευσυνειδησία της θα φωτίζουν τον δρόμο της κοινωνικής δικαιοσύνης και εργασιακής δημοκρατίας», προσθέτει. 

Εξάλλου, την Ζέτα Αιμιλιανίδου αποχαιρετά και η Ομοσπονδία Συνδέσμων Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής (ΟΣΙΚΑ), εκφράζοντας τη βαθύτατη θλίψη της για το θάνατό της.

«Η Ζέτα Αιμιλιανίδου ήταν πάντα πρόθυμη να ακούσει τα προβλήματα του κλάδου τους και να προσπαθήσει κάθε φορά να δώσει λύσεις, χωρίς να αδιαφορήσει ποτέ», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Την Υπουργό Εργασίας αποχαιρετά, επίσης, και ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής Πάφου (ΣΙΚΑΠ).

Με σχετική του ανακοίνωση ο Πρόεδρος του ΣΙΚΑΠ,  Άγγελος Ονησιφόρου, εκφράζει τον βαθύ συγκλονισμό τους για τον θάνατο της Υπουργού Εργασίας, σημειώνοντας πως η εκλιπούσα στάθηκε στο πλευρό των κέντρων αναψυχής και «πάντα προσπαθούσε κι έδινε λύσεις στα προβλήματα του κλάδου».

(ΚΥΠΕ)