Απαντήσεις Γενικού Γραμματέα Κ.Ε. ΑΚΕΛ Άντρου Κυπριανού σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για την Τοπική Αυτοδιοίκηση

Συνέχεια δίνεται στο θέμα της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με τους Αβέρωφ Νεοφύτου και Αντρο Κυπριανού, να προβαίνουν σε δηλώσεις και να εκφέρουν τις απόψεις τους επί του θέματος. Μετά τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ και την έκκληση του προς όλα τα κόμματα, να στηρίξουν τις μεταρρυθμίσεις της ΤΑ, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, δηλώνει ότι  «θα είναι αποτελεσματικότερο αντι να εφαρμόζεις μια μεταρρύθμιση για την οποία αντιδρά ο πληθυσμός, να εφαρμόζεις μια μεταρρύθμιση την οποία στηρίζει η πλειοψηφία του κόσμου»

Συγκεκριμένα σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τις σημερινές δηλώσεις του Προέδρου του ΔΗΣΥ ο ΓΓ του ΑΚΕΛ απάντησε:

Να επαναλάβω εκείνα που είχα πει και χθες. Πρώτα ότι λυπούμαι ειλικρινά γιατί λέχθηκαν πράγματα τα οποία δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, για να τεκμηριωθεί μια άποψη ενάντια στο ΑΚΕΛ και να κατασκευαστεί μια είδηση ότι τάχα το ΑΚΕΛ μεταμφιέζεται για προεκλογικές σκοπιμότητες. Ουδέποτε λειτούργησε με αυτό τον τρόπο το ΑΚΕΛ. Η θέση του ήταν ξεκάθαρη από την αρχή της έναρξης αυτών των συζητήσεων. Θα την επαναλάβω, εμείς θεωρούμε ότι πρέπει να πείθουμε τον κόσμο για αυτά τα οποία επιχειρούμε να προωθήσουμε. Όχι να του τα επιβάλουμε με το ζόρι. Διότι, αν του τα επιβάλουμε με το ζόρι δεν θα πετύχουν στην εφαρμογή τους.

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

Τι προτείναμε λοιπόν από την αρχή ; Να υπάρξουν συνέργειες μεταξύ εκείνων των οντοτήτων που θέλουμε να συνενωθούν, αυτές οι συνέργειες θα λειτουργήσουν επωφελώς για τον κόσμο και έμπρακτα ο κόσμος θα δει τα ωφελήματα τα οποία θα προκύψουν και θα στηρίξει σε δημοψηφίσματα τις όποιες αλλαγές. Θεωρώ ότι αυτό δεν είναι απλά και μόνο δημοκρατικό αλλά θα είναι και αποτελεσματικό γιατί άλλο είναι να εφαρμόζεις μια μεταρρύθμιση για την οποία αντιδρά ο πληθυσμός και άλλο είναι να εφαρμόζεις μια μεταρρύθμιση την οποία στηρίζει η πλειοψηφία του κόσμου. Αυτό είναι που δεν εννοεί να καταλάβει ο ΔΗΣΥ.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

Θεωρείτε ότι τα δημοψηφίσματα θα αποτελέσουν ένα οδοδείκτη για τις προθέσεις ή τις επιλογές του κόσμου;
Οι συνέργειες θα είναι εκείνες που θα καθορίσουν τη στάση που θα τηρήσει ο κόσμος στα δημοψηφίσματα. Αυτό λέμε. Είναι πολύ απλά τα πράγματα. Και διερωτώμαι ειλικρινά γιατί τους ενοχλεί τόσο πολύ. Λέει ο κ. Νεοφύτου δεν θα περάσει από καμιά κοινότητα. Γιατί; Θεωρούν ότι αυτές οι αλλαγές θα έχουν αρνητικό περιεχόμενο και δεν θα πείσουμε τον κόσμο να τις στηρίξει; Γιατί; Εάν θα έχουν αρνητικό περιεχόμενο γιατί τις κάνουμε;
Εμείς θεωρούμε ότι το περιεχόμενο θα είναι θετικό, το αποτέλεσμα θα είναι προς όφελος του κόσμου και ο κόσμος όταν το συνειδητοποιήσει αυτό το πράγμα σε αυτή τη μεταβατική περίοδο θα στηρίξει τις αλλαγές που προτείνονται.

 

 

 
9707
Thumbnail

Μήνυμα ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι στις σχέσεις της με την Τουρκία κι αν τυχόν ενδώσει στους εκβιασμούς της αυτό θα πλήξει την αξιοπιστία της, στέλνει ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, με συνέντευξη του στην ελληνική εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ».

Παράλληλα, ο κ. Αναστασιάδης τονίζει ότι αρκετοί εντός ΕΕ ανησυχούν, πλέον, για την έξαρση της τουρκικής παραβατικότητας «όχι μόνο στην Κύπρο, αλλά και στο Αιγαίο, τη Σύρια και τη Λιβύη». Κληθείς να απαντήσει αν η Κυπριακή Δημοκρατία θα ζητήσει επιπλέον μέτρα κατά της Τουρκίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης σημειώνει οι συμμαχίες και οι συνεργασίες αποτελούν τον βασικότερο πυλώνα της εξωτερικής πολιτικής και προσθέτει ότι οι συνεχιζόμενες παράνομες τουρκικές ενέργειες εντός της κυπριακής ΑΟΖ ανάγκασαν τη Λευκωσία να αντιδράσει με πολιτικά μέσα έχοντας βασικό πυλώνα τη λήψη σειράς μέτρων από την ΕΕ κατά της Τουρκίας. «Αντιλαμβανόμαστε ότι κάποιοι εταίροι μας έχουν ειδικές σχέσεις με την Τουρκία, κάτι το οποίο σεβόμαστε, όμως όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ τηρούν ενιαία στάση αρχών όσων αφορά τις τουρκικές προκλήσεις στην Κύπρο».

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας τονίζει, επίσης, ότι οι αδειοδοτημένες εταιρείες στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας έχουν μεταθέσει τις ερευνητικές τους δραστηριότητες εντός του 2021 λόγω των αρνητικών επιπτώσεων της πανδημίας στον ενεργειακό τομέα τονίζοντας, παράλληλα, τη σημασία του γεγονότος της διατήρησης εντός του προϋπολογισμού των εταιρειών για το 2021 των εργασιών στην κυπριακή ΑΟΖ «γεγονός που αποδεικνύει τη βούληση των εταιρειών να συνεχίσουν το γεωτρητικό τους πρόγραμμα».

ad1mobile

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Αναφορικά με τις εξελίξεις στα κατεχόμενα και τον ρόλο της Τουρκίας σε αυτές, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης σημειώνει  πως είναι γνωστό ότι η Άγκυρα ασκεί καταλυτικό έλεγχο στις εξελίξεις. «Είναι επίσης γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα έχουν καταγραφεί δημόσιες παρεμβάσεις από μέρους αξιωματούχων της Τουρκίας ακόμα και στο ανώτατο επίπεδο, στηρίζοντας δυνάμεις οι οποίες σε πλήρη ταύτιση με την Άγκυρα υπονομεύουν την προοπτική λύσης και προωθούν τη διχοτόμηση», σημειώνει ο κ. Αναστασιάδης και προσθέτει ότι η κυπριακή κυβέρνηση θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τον ΓΓ του ΟΗΕ για επανέναρξη των συνομιλιών από εκεί που έμειναν, με σαφείς όρους αναφοράς. 

Τέλος, σε ο, τι αφορά την πανδημία του κορωνοϊού, ο Νίκος Αναστασιάδης αναφέρθηκε στα έγκαιρα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση στο υγειονομικό επίπεδα και τόνισε ότι σε συνάρτηση με τον επαγγελματισμό που επέδειξαν οι άνθρωποι της πρώτης γραμμής και κυρίως τη πειθαρχία, την ευθύνη και τη συνεργασία των πολιτών η Κύπρος κατάφερε να συγκαταλέγεται στις χώρες με τα καλύτερα αποτελέσματα. Έκανε, επίσης, ειδική αναφορά στο πρόγραμμα στήριξης των εργαζόμενων και των επιχειρήσεων της κυβέρνησης, ύψους 1,2 δισ. ευρώ αλλά και στο νέο πακέτο στήριξης που ανακοινώθηκε τις προηγούμενες μέρες. Αναφερόμενος στο ζήτημα του τουρισμού, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης τόνισε ότι κύριο μέλημα της κυβέρνησης είναι οι τουρίστες να απολαύσουν την παραμονή τους στην Κύπρο σε συνθήκες ασφάλειας. «Έχουμε σχεδιάσει και θέσει σε εφαρμογή εξειδικευμένα πρωτόκολλα ανά τομέα, τα οποία παρέχουν οδηγίες και κανόνες υγιεινής και ασφάλειας», κατέληξε ο κ. Αναστασιάδης 

(ΚΥΠΕ)
 

article 1