Απαντήσεις Γενικού Γραμματέα Κ.Ε. ΑΚΕΛ Άντρου Κυπριανού σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για την Τοπική Αυτοδιοίκηση

Συνέχεια δίνεται στο θέμα της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με τους Αβέρωφ Νεοφύτου και Αντρο Κυπριανού, να προβαίνουν σε δηλώσεις και να εκφέρουν τις απόψεις τους επί του θέματος. Μετά τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ και την έκκληση του προς όλα τα κόμματα, να στηρίξουν τις μεταρρυθμίσεις της ΤΑ, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, δηλώνει ότι  «θα είναι αποτελεσματικότερο αντι να εφαρμόζεις μια μεταρρύθμιση για την οποία αντιδρά ο πληθυσμός, να εφαρμόζεις μια μεταρρύθμιση την οποία στηρίζει η πλειοψηφία του κόσμου»

Συγκεκριμένα σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τις σημερινές δηλώσεις του Προέδρου του ΔΗΣΥ ο ΓΓ του ΑΚΕΛ απάντησε:

Να επαναλάβω εκείνα που είχα πει και χθες. Πρώτα ότι λυπούμαι ειλικρινά γιατί λέχθηκαν πράγματα τα οποία δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, για να τεκμηριωθεί μια άποψη ενάντια στο ΑΚΕΛ και να κατασκευαστεί μια είδηση ότι τάχα το ΑΚΕΛ μεταμφιέζεται για προεκλογικές σκοπιμότητες. Ουδέποτε λειτούργησε με αυτό τον τρόπο το ΑΚΕΛ. Η θέση του ήταν ξεκάθαρη από την αρχή της έναρξης αυτών των συζητήσεων. Θα την επαναλάβω, εμείς θεωρούμε ότι πρέπει να πείθουμε τον κόσμο για αυτά τα οποία επιχειρούμε να προωθήσουμε. Όχι να του τα επιβάλουμε με το ζόρι. Διότι, αν του τα επιβάλουμε με το ζόρι δεν θα πετύχουν στην εφαρμογή τους.

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

Τι προτείναμε λοιπόν από την αρχή ; Να υπάρξουν συνέργειες μεταξύ εκείνων των οντοτήτων που θέλουμε να συνενωθούν, αυτές οι συνέργειες θα λειτουργήσουν επωφελώς για τον κόσμο και έμπρακτα ο κόσμος θα δει τα ωφελήματα τα οποία θα προκύψουν και θα στηρίξει σε δημοψηφίσματα τις όποιες αλλαγές. Θεωρώ ότι αυτό δεν είναι απλά και μόνο δημοκρατικό αλλά θα είναι και αποτελεσματικό γιατί άλλο είναι να εφαρμόζεις μια μεταρρύθμιση για την οποία αντιδρά ο πληθυσμός και άλλο είναι να εφαρμόζεις μια μεταρρύθμιση την οποία στηρίζει η πλειοψηφία του κόσμου. Αυτό είναι που δεν εννοεί να καταλάβει ο ΔΗΣΥ.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

Θεωρείτε ότι τα δημοψηφίσματα θα αποτελέσουν ένα οδοδείκτη για τις προθέσεις ή τις επιλογές του κόσμου;
Οι συνέργειες θα είναι εκείνες που θα καθορίσουν τη στάση που θα τηρήσει ο κόσμος στα δημοψηφίσματα. Αυτό λέμε. Είναι πολύ απλά τα πράγματα. Και διερωτώμαι ειλικρινά γιατί τους ενοχλεί τόσο πολύ. Λέει ο κ. Νεοφύτου δεν θα περάσει από καμιά κοινότητα. Γιατί; Θεωρούν ότι αυτές οι αλλαγές θα έχουν αρνητικό περιεχόμενο και δεν θα πείσουμε τον κόσμο να τις στηρίξει; Γιατί; Εάν θα έχουν αρνητικό περιεχόμενο γιατί τις κάνουμε;
Εμείς θεωρούμε ότι το περιεχόμενο θα είναι θετικό, το αποτέλεσμα θα είναι προς όφελος του κόσμου και ο κόσμος όταν το συνειδητοποιήσει αυτό το πράγμα σε αυτή τη μεταβατική περίοδο θα στηρίξει τις αλλαγές που προτείνονται.

 

 

 
5436
Thumbnail

Οι παράνομες τουρκικές προκλήσεις στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας και η προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας την τελευταία περίοδο, δεν υποβοηθούν στην έναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Άμυνας Σάββας Αγγελίδης.

ad1mobile

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Σε χαιρετισμό του στον αγώνα δρόμου 5 χιλιομέτρων που διοργάνωσε το Τμήμα Εργαζόμενης Νεολαίας ΣΕΚ Λευκωσίας – Κερύνειας προς τιμήν του ήρωα της ΕΟΚΑ και μέλους του Γενικού Συμβουλίου της ΣΕΚ, Μάρκου Δράκου, ο κ. Αγγελίδης ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «παρακαταθήκη αρετής, ήθους, λεβεντιάς και μαχητικότητας που άφησε πίσω του ο Μάρκος Δράκος, είναι το καλύτερο μπόλιασμα για το ηθικό και το αγωνιστικό φρόνημα του λαού μας, ώστε να εξασφαλίσουμε τη φυσική και εθνική επιβίωση του Κυπριακού Ελληνισμού».
 
«Πράγματι, οι συνθήκες που διέρχεται σήμερα η Κύπρος απαιτούν αναδρομή στο παρελθόν ως μήνυμα αφύπνισης, και εγρήγορσης. Οφείλουμε, λοιπόν, με σύνεση και σωφροσύνη να επιδιώξουμε μια λύση που να διασφαλίζει την ανεξαρτησία, την κυριαρχία και την εδαφική  ακεραιότητα της Κύπρου. Αμετάθετος στόχος του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Αναστασιάδη, παραμένει η επίτευξη μιας βιώσιμης λύσης, που να τερματίζει την κατοχή και τον εποικισμό», πρόσθεσε ο κ. Αγγελίδης, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας.
 
Σημείωσε ότι «αυτό που απαιτούμε, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και στη βάση του ειρηνικού διαλόγου, είναι η αποκατάσταση του διεθνούς δικαίου και η παύση της καταπάτησης ακόμα και των στοιχειωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών στην Κύπρο, από την Τουρκία».

>>> Όλη η σημερινή πολιτική επικαιρότητα <<<

ad2mobile

Για να επιτευχθεί αυτό, συνέχισε, « είναι απαραίτητο η λύση να απαλλάσσει την πατρίδα μας από το αναχρονιστικό σύστημα των εγγυήσεων, των επεμβατικών δικαιωμάτων και την παρουσία ξένων στρατευμάτων στο νησί. Προς αυτή την κατεύθυνση εργάζεται με αποφασιστικότητα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, καλώντας συνάμα όλες τις δυνάμεις να συμβάλουν ενωμένοι για να πετύχουμε το στόχο μας».
 
«Οι παράνομες τουρκικές προκλήσεις στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας και η προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας την τελευταία περίοδο με την προσπάθεια διαστρέβλωσης των κανόνων του Δικαίου της Θάλασσας, δεν υποβοηθούν στην έναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων. Για να έχουμε πρόοδο, απαιτείται η Τουρκική και Τουρκοκυπριακή πλευρά να εγκαταλείψουν τη λογική της έντασης και των παράνομων επεμβάσεων», είπε.
 
«Το τελευταίο χρονικό διάστημα, ενισχύουμε  συνεργασίες με χώρες της περιοχής αλλά και με χώρες  που έχουν συμφέροντα και ρόλο να διαδραματίσουν στην περιοχή. Αυτές οι συνεργασίες, αποκλιμακώνουν την ένταση και προσδίδουν αποτέλεσμα στις προσπάθειες για σταθερότητα και ειρήνη στην περιοχή μας», κατέληξε.

ΚΥΠΕ

article 1