Ο Χ. Θεοπέμπτου στη 10η Σύνοδο του Διεθνούς Οργανισμού ΑΠΕ

Η Σύνοδος αποσκοπεί στην την ανάγκη εντατικοποίησης των παγκόσμιων προσπαθειών για ανάπτυξη ΑΠΕ

Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος, Χαράλαμπος Θεοπέμπτου, αναχωρεί την Πέμπτη, 9 Ιανουαρίου, για το Αμπού Ντάμπι, όπου θα συμμετάσχει στη 10η Σύνοδο της Συνέλευσης του Διεθνούς Οργανισμού Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας “IRENA”, από 10 μέχρι 12 Ιανουαρίου 2020.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο κ. Θεοπέμπτου θα συμμετάσχει στο 5ο Κοινοβουλευτικό Φόρουμ, το οποίο θα διεξαχθεί με την ευκαιρία της Συνόδου, στις 10 Ιανουαρίου.

Τους συνέδρους θα απασχολήσουν θέματα που άπτονται των ανθρακούχων εκπομπών αερίων και των επενδύσεων σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ) και στην υδροηλεκτρική ενέργεια.

Στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Φόρουμ, θα συζητηθεί η εμπλοκή των τοπικών κοινωνιών στον ενεργειακό μετασχηματισμό και η υιοθέτηση σχετικών εθνικών πολιτικών.

Η Σύνοδος αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση για την ανάγκη εντατικοποίησης των παγκόσμιων προσπαθειών για την ανάπτυξη των ΑΠΕ.

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

Θα συζητηθούν, επίσης, οι επιπτώσεις τους στον ενεργειακό μετασχηματισμό και τη βιώσιμη ανάπτυξη και θα διεξαχθεί σχετική ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών και εμπειριών ανάμεσα στους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής και τους εμπειρογνώμονες σε παγκόσμια κλίμακα.

ΚΥΠΕ

Tags
 
14538
Thumbnail