Ο Τατάρ ενημερώνει τη «βουλή» στα κατεχόμενα για τη Γενεύη

Ο Τατάρ συνεχίζει την νοοτροπία του «ένας μάστορας, μια χώρα» και του «εγώ ξέρω, εγώ κάνω»

Δεν αποδέχεται τις επικρίσεις ότι δεν ενημέρωσε τα πολιτικά κόμματα πριν την Γενεύη δήλωσε ο Ερσίν Τατάρ,  λέγοντας ότι πριν την άτυπη πενταμερή στη «βουλή» υπήρχαν μέλη που είχαν αρρωστήσει από την Covid-19 και άλλα που ήταν επαφές.

Γι' αυτό, πρόσθεσε, δεν είχε προσκληθεί τότε να ενημερώσει το σώμα και το κάνει σήμερα. Ο Τ/κ ηγέτης προσήλθε στις 10.30 σε έκτακτη ολομέλεια της «βουλής» για να την ενημερώσει για την άτυπη πενταμερή συνάντηση στη Γενεύη, στην απουσία του ΡΤΚ, το οποίο διαμαρτύρεται για την νοοτροπία του κ. Τατάρ.

Μετά τις πρωινές δηλώσεις σήμερα του κ. Τατάρ, ο Πρόεδρος του ΡΤΚ, Τουφάν Ερχιουρμάν, ανήρτησε στα ΜΚΔ ότι όταν ήταν στην Γενεύη και βγήκε η είδηση πως η τ/κ πλευρά θα κατέθετε πρόταση 6-7 σημείων, είχαν ρωτήσει στην πρώτη τους συνάντηση εκεί τον Ερσίν Τατάρ εάν αυτό αληθεύει ή όχι. Τους είχε απαντήσει ότι ήταν fake news. Την επόμενη ημέρα, πρόσθεσε ο κ. Ερχιουρμάν, ο κ. Τατάρ κατέθεσε πρόταση έξι σημείων και οι αρχηγοί των κομμάτων αναγκάστηκαν να ενημερωθούν γι’ αυτή από τον Τύπο.  

Αυτό δείχνει και πάλι ότι ο κ. Τατάρ συνεχίζει την νοοτροπία του «ένας μάστορας, μια χώρα» και του «εγώ ξέρω, εγώ κάνω». Υπό αυτή την έννοια, πρόσθεσε ο κ. Ερχιουρμάν, αφού τέλειωσαν όλα στη Γενεύη, δεν έχει κανένα νόημα σήμερα η συνεδρία ενημέρωσης. Είναι μόνο επίδειξη, συνέχισε, λέγοντας ότι σέβονται όσους θα παραστούν αλλά το ΡΤΚ απορρίπτει αυτή τη νοοτροπία.  

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο Πρόεδρος του ΚΔΔ, Τζεμάλ Οζγιγίτ, ανέφερε ότι οι διαπραγματεύσεις θα έπρεπε να συνεχιστούν από εκεί που έμειναν στο Κραν Μοντάνα και ότι το κόμμα επιθυμεί ομοσπονδιακή λύση. Παρά το γεγονός αυτό, πρόσθεσε, το ΚΚΔ μετέβη στη Γενεύη, ενημερώθηκε για τα τεκταινόμενα μετά που αυτά έγιναν και θα είναι στη συνεδρίαση σήμερα στη «βουλή» για να λάβει εξηγήσεις για την διαδικασία που ακολουθήθηκε. Ανέφερε επίσης πως στην Γενεύη τα κόμματα δεν τύγχαναν ενημέρωσης όπως σε προηγούμενες διαδικασίες.

 Από την πλευρά του ο ηγέτης του ΚΛ, Κουντρέτ Οζερσάι, υποστήριξε ότι η ενημέρωση θα έπρεπε να γίνει πριν τη Γενεύη. Ωστόσο, όπως δήλωσε, θα συμμετάσχουν στην έκτακτη συνεδρία και θα συνεχίσουν να συνεισφέρουν στη διαδικασία με τις προτάσεις και τις επικρίσεις τους.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

 
27800