Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, οι πιέσεις για επιστροφή των παιδιών στους σταθμούς και νηπιαγωγεία αυξάνονται συνεχώς

Δεδομένων των καλών επιδημιολογικών στοιχείων των τελευταίων εβδομάδων, η Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ) απευθύνει έκκληση στην Κυβέρνηση να εξετάσει την επαναλειτουργία βρεφονηπιοκομικών σταθμών και νηπιαγωγείων από 1η Ιουνίου, κάτι που, όπως αναφέρει, θα προσφέρει ουσιαστική βοήθεια και στήριξη σε χιλιάδες εργαζόμενους γονείς παιδιών προσχολικής ηλικίας.
 
Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, οι πιέσεις για επιστροφή των παιδιών στους σταθμούς και νηπιαγωγεία αυξάνονται συνεχώς, καθώς οι εργαζόμενοι γονείς επιστρέφουν σταδιακά στις εργασίες τους, ενώ αναμένεται να κορυφωθούν όταν ολοκληρωθεί η επαναδραστηριοποίηση όλων των κλάδων της οικονομίας εντός Ιουνίου.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<
 
Η ΟΕΒ, αναφέρει, έχει καλέσει το Μέλος της τον Σύνδεσμο Ιδιωτικής Προσχολικής Εκπαίδευσης Κύπρου, να εξετάσει το ενδεχόμενο επέκτασης της λειτουργίας των ιδιωτικών σταθμών και νηπιαγωγείων κατά την διάρκεια Ιουλίου και Αυγούστου, ώστε να διευκολυνθούν επιχειρήσεις που θα παραμείνουν εν λειτουργία και εργαζόμενοι γονείς που έχουν ανάγκη υποδομών φύλαξης και φροντίδας των παιδιών τους.
 
«Κατά την επαναλειτουργία σταθμών και νηπιαγωγείων, είναι πολύ σημαντικό να τηρηθούν αυστηρά τα πρωτόκολλα, οδηγίες και συστάσεις των αρμόδιων αρχών, που έχουν λάβει υπόψη τις πρακτικές που έχουν εφαρμοστεί με επιτυχία και σε άλλα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) για την διασφάλιση της ασφάλειας και υγείας των παιδιών, των γονέων και των εργαζομένων», τονίζει.
 
«Είμαστε βέβαιοι ότι οι επαγγελματίες του τομέα της προσχολικής φροντίδας και εκπαίδευσης με το υψηλό αίσθημα ευθύνης που τους διακατέχει, θα συνεχίσουν να εργάζονται αδιάκοπα για την διασφάλιση της ασφάλειας και υγείας των παιδιών καθώς και την ολοκληρωμένη ανάπτυξη τους, τηρώντας πιστά όλα τα μέτρα προστασίας που θα υποδειχτούν από τις αρμόδιες αρχές», καταλήγει.

 
9805
Thumbnail

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 9.30 π.μ. η συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, κατά την διάρκεια της οποίας θα «κλειδώσουν» οι αποφάσεις σε σχέση με την τρίτη φάση χαλαρώσεων περιορισμών και επανεκκίνησης της οικονομίας.

ad1mobile

Όπως έγινε γνωστό, οι ανακοινώσεις θα γίνουν μετά το πέρας του Υπουργικού από τον Υπουργό Υγείας, Κωνσταντίνο Ιωάννου.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Αποκαλυπτικός, πάντως, ως προς το τι αναμένεται να ανακοινωθεί ήταν ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος, ο οποίος σε δηλώσεις του στην εκπομπή «Πρώτη Ενημέρωση» του ΡΙΚ, διευκρίνισε ότι οι χαλαρώσεις στο πλαίσιο της τρίτης φάσης θα γίνουν σε δύο ημερομηνίες: στις 9 και 12 Ιουνίου.

Επιβεβαίωσε, παράλληλα, ότι στις 9 Ιουνίου επαναλειτουργούν, μεταξύ άλλων, αεροδρόμια, λιμάνια, γυμναστήρια, νηπιαγωγεία, προδημοτικές και ειδικά σχολεία.

Επιπρόσθετα, είπε πως, στο πλαίσιο της τρίτης φάσης χαλάρωσης των μέτρων αναμένεται να λειτουργήσουν ανοικτά θέατρα και θερινοί κινηματογράφοι, καζίνο και παιδότοποι σε εξωτερικούς χώρους, θερινά σχολεία και κατασκηνωτικοί χώροι.

Η διοργάνωση φεστιβάλ και συναυλιών, ως επίσης και η επαναλειτουργία θεάτρων και κινηματογράφων σε κλειστούς χώρους, συνέχισε, δεν αναμένεται να επιτραπεί εντός Ιουνίου.

>>> Όλη η σημερινή πολιτική επικαιρότητα <<<

ad2mobile

Σε ό,τι αφορά τις δεξιώσεις για γάμους και βαφτίσεις, ο κ. Κούσιος ανέφερε ότι θα επιτραπούν από την 1η Σεπτεμβρίου, στη βάση αυστηρών υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ανέφερε ότι λόγω της πολύ καλής επιδημιολογικής εικόνας, η κυβέρνηση, με τη σύμφωνο γνώμη των επιστημόνων, εξετάζει το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε χαλαρώσεις που αρχικά είχαν προγραμματιστεί για την τέταρτη φάση, στις 24 Ιουνίου.
 

article 1