Ποιές επιχειρήσεις αποτελούν εξαίρεση

Αναστέλλεται  από σήμερα στις 6 το απόγευμα μέχρι τις 6 το πρωί της 13ης Απριλίου, με βάση το χθεσινό διάταγμα του Υπουργού Υγείας, Κωνσταντίνου Ιωάννου, η λειτουργία όλων των επιχειρήσεων λιανικού εμπορίου με συγκεκριμένες εξαιρέσεις.

Οι εξαιρέσεις αφορούν τις επιχειρήσεις και εργαστήρια αναπηρικών και ορθοπεδικών ειδών, τις επιχειρήσεις και εργαστήρια ιατρικών και βιομηχανικών αερίων και μηχανημάτων, τις επιχειρήσεις και εργαστήρια οπτικών, τις επιχειρήσεις πώλησης ακουστικών βαρηκοΐας, τα συνεργεία αυτοκινήτων και μοτοσικλετών, τις επιχειρήσεις πώλησης ελαστικών, τις επιχειρήσεις εμπορίας και επισκευής ποδηλάτων, τα καθαριστήρια, τις επιχειρήσεις παροχής ταχυδρομικών υπηρεσιών και υπηρεσιών μεταφορών (κούριερ), τις επιχειρήσεις πώλησης και διατροφής ζώων συντροφιάς, ζωοτροφών ή κτηνιατρικών φαρμάκων.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Τις επιχειρήσεις των τηλεπικοινωνιακών παρόχων, κατά το μέρος που αφορά υπηρεσίες πληρωμής λογαριασμών, ανανέωσης υπολοίπου, επισκευής και αντικατάστασης κινητών συσκευών).

Επίσης τις επιχειρήσεις εμπορίας φυτοφαρμάκων, λιπασμάτων και γεωργικών φαρμάκων, υλικών ή εξοπλισμού, τις επιχειρήσεις πώλησης αυτοκινήτων και μηχανοκινήτων οχημάτων, τα γραφεία τελετών (κηδειών), τα φυτώρια και ανθοπωλεία.

Όπως αναφέρεται όλες οι επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου, περιλαμβανομένων και των ανωτέρω, δύναται να παρέχουν υπηρεσίες ηλεκτρονικού ή τηλεφωνικού εμπορίου με παράδοση κατ’ οίκον.

Για όλες τις επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου, οι οποίες παραμένουν σε λειτουργία, πρέπει να τηρούνται οι πρόνοιες του περί Λοιμοκαθάρσεως Διατάγματος για μη συνωστισμό εντός των καταστημάτων, δηλαδή ένα άτομο ανά οχτώ τ.μ.

Εξάλλου, συνεχίζεται η λειτουργία των ακόλουθων επιχειρήσεων λιανικού εμπορίου:

Όλες οι επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου τροφίμων και ποτών (π.χ. υπεραγoρές, παντοπωλεία, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, αρτοποιεία, ζαχαροπλαστεία, φρουταγορές, κάβες), τα φαρμακεία, υπηρεσίες παροχής τροφίμων και ποτών (εστιατόρια, καφετέριες, καφενεία, μπαρ), οι οποίες δύναται να προσφέρουν κατ΄ οίκον διανομή και υπηρεσίες ταχείας εξυπηρέτησης από το παράθυρο, τα πρατήρια υγρών καυσίμων και τα περίπτερα και τα μίνι μάρκετ.

Επίσης η λειτουργία των ιδιωτικών υπηρεσιών υγείας (κλινικά εργαστήρια) και των επιχειρήσεων καθαρισμού οχημάτων (πλυντηρίων αυτοκινήτων), νοουμένου ότι τηρούνται οι πρόνοιες του περί Λοιμοκαθάρσεως Διατάγματος.

Οι επιχειρήσεις που συνεχίζουν τη λειτουργία τους δεν δύναται να εμπορεύονται οποιαδήποτε προϊόντα τα οποία εμπορεύονται οι επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου, οι οποίες με το παρόν Διάταγμα αναστέλλουν τη λειτουργία τους.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Σύμφωνα με το διάταγμα για την ίδια χρονική περίοδο αναστέλλεται η λειτουργία οποιασδήποτε μορφής λαϊκών αγορών, η πλανοδιοπώληση και τα παζαράκια καθώς και οι εργασίες σε εργοτάξια πλην όσων αφορούν έργα δημόσιας ωφελείας, για τα οποία θα εκδίδεται σχετική άδεια από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων.

 

Ακόμη απαγορεύεται η προσέλευση πολιτών σε χώρους θρησκευτικής λατρείας, όπως εκκλησίες, τεμένη και άλλους χώρους προσευχής.

ΚΥΠΕ

 
10857
Thumbnail

Τετραμερής Αεροναυτική Άσκηση, με τη συμμετοχή μονάδων της Κυπριακής Δημοκρατίας, της Ελλάδας, της Γαλλίας και της Ιταλίας πραγματοποιήθηκε στις 8 Ιουλίου στη θαλάσσια περιοχή νοτίως της Λεμεσού, στο πλαίσιο της στενής συνεργασίας των τεσσάρων Ευρωπαϊκών χωρών στο τομέα της Άμυνας και Ασφάλειας.

ad1mobile

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<
 
Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Άμυνας, στην αεροναυτική άσκηση συμμετείχαν η Φρεγάτα «ΚΑΝΑΡΗΣ» του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, η Γαλλική Φρεγάτα «ACONIT»  με το οργανικό της ελικόπτερο, η Ιταλική Φρεγάτα «ALPINO» με το οργανικό της ελικόπτερο, ενώ από  Κυπριακής πλευράς συμμετείχαν τα Περιπολικά Πλοία «ΤΣΟΜΑΚΗΣ», «ΓΕΩΡΓΙΟΥ», «ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ» , το Πλοίο Ανοιχτής Θαλάσσης «ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ» της Διοικήσεως Ναυτικού του ΓΕΕΦ, 2 ελικόπτερα της Διοικήσεως Αεροπορίας του ΓΕΕΦ και της Μονάδας Αεροπορικών Επιχειρήσεων της Αστυνομίας, η Άκατος «ΘΗΣΕΑΣ» της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας.

ad2mobile


 
Ο σχεδιασμός και ο συντονισμός της άσκησης διεξήχθη από το ΓΕΕΦ σε συνεργασία με τα Επιτελεία των τριών χωρών. Επιπλέον τα πιο πάνω μέσα συμμετείχαν σε εικονικό επεισόδιο Έρευνας και Διάσωσης υπό το συντονισμό του Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

(ΚΥΠΕ)

article 1