Οι περιορισμοί για συναθροίσεις, γάμους και βαφτίσεις μέχρι 15/1

Ο μέγιστος αριθμός ατόμων για συναθροίσεις, χώρους εστίασης, γάμους και βαφτίσεις

Νέους περιορισμούς στον μέγιστο αριθμό για συναθροίσεις σε υποστατικά, γάμους και βαφτίσεις, καθώς και σε χώρους εστίασης, αποφάσισε σήμερα (21/8) το Υπουργικό Συμβούλιο.

Όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, οι περιορισμοί για συναθροίσεις, γάμους και βαφτίσεις έχουν ως εξής:

1/ Μέγιστος αριθμός ατόμων σε ιδιωτικές συγκεντρώσεις: Ο μέγιστος αριθμός προσώπων σε ιδιωτικές συγκεντρώσεις σε οικείες και άλλους δημόσιους χώρους μαζικής συνάθροισης καθορίζεται στα 50 άτομα. Ως ιδιωτικές συγκεντρώσεις ορίζονται για παράδειγμα τα ιδιωτικά πάρτι, πάρτι γενεθλίων, beach party, κτλ. 

2/ Μέγιστος αριθμός ατόμων σε γάμους/βαφτίσεις: Ο μέγιστος αριθμός ατόμων (φυσική παρουσία σε δείπνο) που μπορούν να παρευρεθούν σε γάμους ή βαφτίσεις, ορίζεται στα 350 άτομα. Σε ό,τι αφορά στα συγχαρητήρια και τη δεξίωση, η ροή των ατόμων δεν πρέπει να ξεπερνά τα 250 άτομα ανά ώρα, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια θα πρέπει να τηρούνται οι κατευθυντήριες οδηγίες του σχετικού Πρωτοκόλλου.

Παράλληλα, νοείται ότι κατά την τέλεση του μυστηρίου του γάμου ή της βάφτισης εφαρμόζονται στους ναούς/θρησκευτικούς χώρους οι οδηγίες από το υφιστάμενο Πρωτόκολλο. Το μέτρο τίθεται σε ισχύ από τις 22 Αυγούστου.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

3/ Μέγιστος αριθμός ατόμων σε χώρους εστίασης: Ο μέγιστος αριθμός ατόμων σε χώρους εστίασης, των οποίων η λειτουργία επιτρέπεται με βάση το Διάταγμα Αρ. 28, παραμένει ως έχει, δηλαδή 150 άτομα σε εσωτερικό χώρο και 250 άτομα σε εξωτερικό. Νοείται ότι ο μέγιστος αριθμός υπολογίζεται με βάση το εμβαδό του ανοικτού χώρου, ένα άτομο ανά 2 τ.μ. εξαιρουμένων των εργαζομένων. 

Ο μέγιστος αριθμός ατόμων στους εσωτερικούς χώρους, ένα άτομο ανά 3 τ.μ., ανεξάρτητα από τα τετραγωνικά μέτρα κάθε υποστατικού, σύμφωνα με το σχετικό Πρωτόκολλο. Υπενθυμίζεται επίσης ότι η εξυπηρέτηση του κοινού γίνεται αποκλειστικά σε τραπεζοκαθίσματα και απαγορεύεται η απευθείας εξυπηρέτησή των πολιτών στα μπαρ.

Σημειώνεται πως, τα προαναφερθέντα μέτρα θα τεθούν σε ισχύ με την έκδοση σχετικού Διατάγματος και μέχρι τις 15 Ιανουαρίου 2021.

 
18959
Thumbnail