Οι προκλήσεις της Κυβέρνησης Χριστοδουλίδη

Τα ανοικτά ζητήματα που καλείται να λύσει άμεσα ο νέος Πρόεδρος

Πολλές είναι οι προκλήσεις και τα ανοικτά ζητήματα που καλείται να λύσει άμεσα ο νέο Προεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης με τα μέλη του υπουργικού Συμβουλίου να έχουν ήδη σηκώσει μανίκια από την περασμένη Τετάρτη όταν και ανέλαβαν επίσημα τα καθήκοντα τους. 

Τις προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει ο νέος Πρόεδρος απαρίθμησαν και σχολιάσα στον εκπομπή Snipers και ο Διευθυντής Ειδήσεων της Digital Tree, Παναγιώτης Τσαγγάρης με τον δημοσιογράφο, Ανδρέα Παράσχο. 

>>> ATA: Συγχυσμένες Συντεχνίες και Εργοδότες για τη θέση του Νίκου

Συγκεκριμένα αναφορά έγινε στο θέμα της ΑΤΑ, το οποίο απασχολεί εργαζόμενους και εργοδοτικές οργανώσεις με τον Ανδρέα Παράσχο να αναφέρει ότι θα πρέπει όλοι να κάνουν βήμα σημειωτόν για να δουν που είναι οι θέσεις τους αλλά και για να διαφανεί ποιες είναι οι προθέσεις της νέας Κυβέρνησης και του νέου υπουργού Εργασίας, Γιάννη Παναγιώτου.  

Μάλιστα όπως είπε ο υπουργός Εργασίας έχει ήδη βάλει κάτω όλα τα δεδομένα και είναι έτοιμος να ξεκινήσει μια σειρά από συναντήσεις αναφέροντας ότι εκτιμά ότι μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες θα δούμε σε αυτό το θέμα το επόμενο βήμα.  

Την ίδια ώρα ο Παναγιώτης Τσαγγάρης σημείωσε ότι θα πρέπει η Κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει σε ποιους τελικά θα δίνεται η ΑΤΑ και αν θα πρέπει να δίνεται δια νόμου ή όχι. 

Παράλληλα στις προκλήσεις της οικονομίας ο Παναγιώτης Τσαγγάρης σημείωσε το ΦΠΑ 5% στην πρώτη κατοικία όπου υπάρχει ήδη επιστολή από την ΕΕ ότι θα πρέπει το όλο ζήτημα να κλείσει το συντομότερο αλλά και οι εκποιήσεις.

Όσον αφορά μάλιστα το ζήτημα των εκποιήσεων χαρακτηρίστηκε ως το πρώτο μεγάλο τεστ για τον Νίκο Χριστοδουλίδη κατά πόσο θα βρει την πλειοψηφία στην Βουλή αλλά και ποια είναι η τελική θέση της Κυβέρνησης στο συγκεκριμένο θέμα. 

Καυτό θέμα τα τετράμηνα 

Όσον αφορά το θέμα της Παιδείας το καυτό θέμα για την Κυβέρνηση είναι αυτό της κατάργησης των Τετραμήνων το οποίο προεκλογικά ο Νίκος Χριστοδουλίδης έθεσε ψηλά στην ατζέντα αναφέροντας ότι θα πρέπει να γίνει αξιολόγηση του θεσμού και αν τελικά δεν εξυπηρετεί τον σκοπό του να υπάρξει κατάργηση από την νέα σχολικά χρονιά

>>>  36 ανοικτά ζητήματα ενώπιον της Αθηνάς

Όπως σημείωσαν οι Π. Τσαγγάρης & Α. Παράσχος στους Snipers η νέα υπουργός  Αθηνά Μιχαηλίδου σχολιάστηκε θετικά για τον διορισμό της καθώς έχει την εμπειρία επί του εδάφους και γνωρίζει τις καταστάσεις από μέσα και θα διαφανεί κατά πόσο θα προχωρήσει στο όλο ζήτημα

Σημειώνεται πάντως ότι οι προκλήσεις της νέας Κυβέρνησης αναμένεται να συζητηθούν και στο επόμενο υπουργικό Συμβούλιο την ερχόμενη Τετάρτη με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να ζητά από την πρώτη μέρα στους νέους υπουργούς να πρέπει  παρουσιάσουν πρόγραμμα και σχέδιο δράσης

Δείτε αναλυτικά πιο κάτω την εκπομπή:

 
27784