Οι προτάσεις της ΕΔΕΚ για την «προσιτή κατοικία»

Απαραίτητη η πολιτική για «προσιτή κατοικία», πρόνοιές της οποίας περιλαμβάνονται στις προτάσεις που καταθέσαμε

Χαιρετίζουμε την «Προσιτή στέγαση και το νέο πλαίσιο στεγαστικής πολιτικής» που εξαγγέλθηκε από τον Υπουργό Εσωτερικών καθώς αυτό εμπερικλείει αρκετές από τις θέσεις που επανειλημμένα έχει καταθέσει η ΕΔΕΚ στη Βουλή, στον Υπουργό Εσωτερικών, στην Υπουργό Εργασίας, στον ΚΟΑΓ και στον Οργανισμό Χρηματοδοτήσεως Στέγης. Συγκεκριμένα, οι προτάσεις της ΕΔΕΚ περιλαμβάνουν:

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

  •      Επιστράτευση πολυκατοικιών ή και ξενοδοχείων που δεν λειτουργούν ώστε να στεγαστούν άμεσα οι άστεγοι.
  •      Οριοθέτηση περιοχών (σε κρατική γη) στις οποίες θα αναπτυχθούν προκατασκευασμένες κατοικίες για προσωρινή στέγαση αστέγων, αποφεύγοντας τη μονιμοποίηση σε αυτό το καθεστώς καθώς και την γκετοποίησή τους, μέχρι την επίτευξη του τελικού στόχου που είναι η επανένταξή τους στον κοινωνικό ιστό.
  •      Παραχώρηση από τον Κυπριακό Οργανισμό Ανάπτυξης Γης (ΚΟΑΓ) σε νεαρά ζευγάρια κατοικία σε τιμή κόστους.
  •     Παραχώρηση από τον ΚΟΑΓ σε οικογένειες που εμπίπτουν στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού οικίες / διαμερίσματα με χαμηλό ενοίκιο ή με τη μέθοδο της ενοικιαγοράς.
  •     Επιδότηση για την ανακαίνιση κατοικίας για επιστροφή κατοίκων από τα αστικά κέντρα στην ύπαιθρο και κυρίως στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές.       Επαναφορά της δήλωσης πολιτικής για τη στεγαστική ανάπτυξη των αγροτεμαχίων και τη δυνατότητα διαχωρισμού σε δίσκαλα τεμάχια και επαναφορά του συντελεστή δόμησης στο 10%.
  •    Ανέγερση φοιτητικών εστιών για παραχώρηση διαμερισμάτων σε φοιτητές με χαμηλό ενοίκιο.

 

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΚΗ <<<

Θυμίζουμε πως τον περασμένο Δεκέμβριο η ΕΔΕΚ ήταν το μόνο κόμμα το οποίο δεν ψήφισε τα 45 εκατομμύρια να δοθούν για την δήθεν μείωση της τιμής των καυσίμων κατά 5 σεντ, αλλά υπέδειξε πως τα χρήματα αυτά θα μπορούσαν να διοχετευτούν και προς την ενίσχυση της στεγαστικής πολιτικής του ΚΟΑΓ.

 
17589
Thumbnail