Οι πρώτες δηλώσεις ΠτΔ μετά τη συνάντηση με Γκουτέρες

Όσα αφορούν το Κυπριακό θα συζητηθούν και κατά το γεύμα τις 27ης Σεπτεμβρίου με τον Τατάρ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης είχε σήμερα, 21 Σεπτεμβρίου, το απόγευμα (ξημερώματα ώρα Κύπρου), συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών κ. Αντόνιο Γκουτέρες, στο Γραφείο του ΓΓ, στη Νέα Υόρκη.

Να σημειώσουμε πως η συνάντηση ξεκίνησε λίγο μετά τις 1 τα ξημερώματα (ώρα Κύπρου) της Τετάρτης (22/9) και κράτησε περίπου 20 λέπτα.

tbgvrfeawdawdawd

Στη συνάντηση παρέστησαν, επίσης, ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Μάριος Πελεκάνος, ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Δημοκρατίας στα Ηνωμένα Έθνη κ. Ανδρέας Χατζηχρυσάνθου και το Μέλος του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου κ. Παντελής Παντελίδης.

Μετά τη συνάντηση, η οποία άρχισε στις 6μμ (ώρα Νέας Υόρκης) και διήρκησε περίπου 20 λεπτά, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε δηλώσεις του είπε ότι:

«η συνάντηση με τον ΓΓ έγινε σε ένα δημιουργικό κλίμα. Έχουμε παραθέσει τις απόψεις, τις θέσεις και πώς θα μπορούσε να επαναρχίσει ένας δημιουργικός διάλογος χωρίς προαπαιτούμενα. Έχω αναπτύξει κάποιες θέσεις και ιδέες και έχουμε συμφωνήσει ότι τα όσα αφορούν το Κυπριακό θα συζητηθούν και κατά το γεύμα που θα έχουμε στις 27 του μηνός με τον κ. Τατάρ. Ας ελπίσουμε ότι όλα θα πάνε κατ΄ευχήν, έτσι ώστε να υπάρχει μια νέα προοπτική για την Κύπρο».

 
25105