Οικολόγοι: "Για εσωτερική κατανάλωση το δείπνο στο Βερολίνο"

"Για εσωτερική κατανάλωση ήταν το δείπνο στο Βερολίνο και τα αποτελέσματα το επιβεβαιώνουν"

Ανακοίνωση εξέδωσε το Κίνημα Οικολόγων σχετικά με την Τριμερή στο Βερολίνο αναφέροντας ότι "για εσωτερική κατανάλωση ήταν το δείπνο στο Βερολίνο και τα αποτελέσματα το επιβεβαιώνουν".

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Για εξυπηρέτηση των πολιτικών τους επιδιώξεων και όχι για μια ειλικρινή προσπάθεια για επανέναρξη των συνομιλιών φαίνεται ότι συναντήθηκαν τελικά στο Βερολίνο οι Αναστασιάδης και Ακιντζί.

>>>Διαβάστε επίσης - Τα έξι σημεία της Δήλωσης Γκουτέρες (αυτούσιο κείμενο)<<<

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών με λύπη μας παρατηρούμε την έκβαση του χθεσινοβραδινού δείπνου στο Βερολίνο η οποία δεν έδωσε τίποτα καινούργιο, παρά μόνο πως η διαδικασία της επίλυσης του Κυπριακού δεν είναι νεκρή. Βρίσκεται ουσιαστικά στον «αναπνευστήρα» και συντηρείται «μέχρι νεωτέρας».

Οι μεν μετέβησαν στο Βερολίνο για να «κλείσουν» στόματα στο εσωτερικό – όπως ανέφεραν σε σημερινές τους δηλώσεις – και οι δε για να διευκολυνθεί η επανεκλογή τους στο αξίωμα του «προέδρου» του ψευδοκράτους.

Αποφεύχθηκαν βέβαια τα χειρότερα όπως π.χ. η συμφωνία σε ένα δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα που θα οδηγούσε το Κυπριακό σε αδιέξοδο και πάλιν.

Τα πιο πάνω ενδυναμώνουν και οι πληροφορίες που τοποθετούν την έναρξη της προσπάθειας για σύγκληση άτυπης πενταμερούς μετά τον Απρίλιο του 2020 και μετά τις λεγόμενες «εκλογές» στα Κατεχόμενα. Μέχρι εκείνη την μέρα, οι προσπάθειες αναστέλλονται…

>>>Διαβάστε επίσης - Πρόεδρος: Θετικό βήμα για επανέναρξη συνομιλιών η Τριμερής<<<

Ουσιαστικά βήματα θα γίνουν εάν αλλάξει στάση και συμπεριφορά η Τουρκία. Ευχή όλων μας είναι να καμφθεί η αδιαλλαξία της Τουρκίας και να επαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις για την  λύση του Κυπριακού. Η ευχή ωστόσο παραμένει ένα ρομαντικό όνειρο όσο η Τουρκία συνεχίζει την επεκτατική πολιτική της και ο Ερντογάν παραμένει ένας αλαζόνας νεοσουλτάνος.

 

 
27709