Οκτάι: Έργα & δομικές μεταρυθμίσεις στον «πρόεδρο» της «βουλής»

Για έργα και δομικές μεταρυθμίσεις μίλησε ο Οκτάι στον «πρόεδρο» της «βουλής» στα κατεχόμενα

Είμαστε εδώ με μια ευρεία αντιπροσωπεία, έχουμε μια βαριά ατζέντα με την νέα «κυβέρνηση» και είναι μια επίσκεψη επικεντρωμένη σε έργα που θα γίνουν, δήλωσε ο Τούρκος Αντιπρόεδρος, Φουάτ Οκτάι που επισκέφθηκε μετά τον Ερσίν Τατάρ και τον «πρόεδρο» της «βουλής», Οντέρ Σενάρογλου.
 
Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Οκτάι ανέφερε ότι αύριο θα συζητήσουν για έργα κατασκευής και επιδιόρθωσης που θα γίνουν στο ψευδοκράτος με την νέα «κυβέρνηση» και γι’ αυτό «θα βλέπετε πιο συχνά από δω και πέρα τον Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών μας».
 
Ο κ. Οκτάι μίλησε για «ηλεκτρονικό μετασχηματισμό που όπως συμβαίνει στην Τουρκία θέλουμε να υπάρξει και για τους πολίτες στην Κύπρο. Επειδή είδαμε την περίοδο της πανδημίας πόσο πιο άνετα μπορεί να δουλέψει ο δημόσιος αλλά και ο ιδιωτικός τομέας έτσι».
 
Αναφερόμενος στις δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου για το Κυπριακό, αλλά και την φράση «τρελοί Τούρκοι» ο κ. Οκτάι είπε ότι η ενότητα των κοινοβουλίων τους – όπως αναφέρθηκε στην τουρκική εθνοσυνέλευση και την «βουλή» στα κατεχόμενα – αλλά η βούληση του έθνους «θα διευκολύνουν τους τρελούς Τούρκους. Ιδιαίτερα στις δομικές μεταρρυθμίσεις που θέλουμε να κάνουμε». (ΣΣ: Η αναφορά τρελοί Τούρκοι είναι από το βιβλίο του Τουρκούτ Οζακμάν «Αυτοί οι τρελοί Τούρκοι» που χρησιμοποίησε ο Ταγίπ Ερντογάν στην ομιλία του το πρωί της Τετάρτης στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΑΚΡ).
 
Ο κ. Οκτάι αναφέρθηκε σε δομικές μεταρρυθμίσεις που θα πρέπει να περάσουν από την «βουλή» και αυτό είναι η προσδοκία του (ΣΣ: η «βουλή» να τις εγκρίνει).
 
Η βούληση που θα δείξει η «βουλή» και το να μιλά πιο δυνατά και με ξεκάθαρο τρόπο στο Κυπριακό θα ενδυναμώσει την αλληλεγγύη και την ενότητα της Τουρκίας και του ψευδοκράτους, πρόσθεσε.
 
Ο «πρόεδρος» της «βουλής», Οντέρ Σενάρογλου ευχήθηκε το νέο πρωτόκολλο οικονομικής συνεργασίας που θα υπογραφεί αύριο να βοηθήσει το ψευδοκράτος να σταθεί στα πόδια του.
 
Ευχαρίστησε για την στήριξη της Τουρκίας και εξέφρασε την βεβαιότητα ότι η συνάντηση του Τούρκου Αντιπροέδρου αύριο με την τ/κ οικονομική πλατφόρμα θα είναι εποικοδομητική.
 
(ΚΥΠΕ)
 

 
20241