ΟΚΥπΥ: Καμία πρόθεση για κλείσιμο Αιμοκάρθασης στο ΓΝ Αμμοχώστου

Τι διευκρινίζει ο ΟΚΥπΥ

Δεν υπάρχει πρόθεση να κλείσει η Μονάδα Αιμοκάθαρσης στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, διευκρινίζει ο ΟΚΥπΥ, σημειώνοντας πως η Μονάδα θα αναβαθμιστεί, όπως έγινε και σε άλλες ειδικότητες του Νοσοκομείου.
 
Σε γραπτή ανακοίνωση του ΟΚΥπΥ σχετικά με τη λειτουργία του Νεφρολογικού Τμήματος στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου και με αφορμή τη διαμαρτυρία αιμοκαθαρόμενων της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου αναφέρεται ότι «δεν υπάρχει πρόθεση να κλείσει η Μονάδα Αιμοκάθαρσης, αλλά να αναβαθμιστεί όπως έγινε και σε άλλες ειδικότητες του Νοσοκομείου».
 
Προστίθεται ότι «το πρόβλημα παρουσιάστηκε όταν ένας εκ των δυο νεφρολόγων έχει αποχωρήσει λόγω αφυπηρέτησης και μη πρόθεσης του να συνεχίσει με αγορά υπηρεσιών, παρά τις προσπάθειες του Οργανισμού».
 
Σύμφωνα με τον ΟΚΥπΥ «υπάρχει κάλυψη από γιατρό νεφρολόγο και δεν θα αφεθεί κανένας ασθενής χωρίς ιατρική φροντίδα. Το θέμα θα διευθετηθεί και κάνουμε τεράστιες προσπάθειες για εξεύρεση ιατρού νεφρολόγου, όπου είναι δυσεύρετη ειδικότητα», αναφέρεται, σημειώνοντας πως «η θέση είναι δημοσιευμένη και ελπίζουμε σε επιτυχή κατάληξη».
 
Αναφέρεται ακόμα ότι «μέσα στα πλαίσια της συνεχούς αναβάθμισης των υπηρεσιών υγείας που προσφέρονται, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση του Νοσοκομείου, θα γίνει αντικατάσταση ιατρικού εξοπλισμού, όπου είναι αναγκαίο».
 
(ΚΥΠΕ/Φανίτσα Ζαννέττου)
 

 
25114