Όλες οι πληροφορίες για το Εθνικό Πλάνο Εμβολιασμού

Όλες οι λεπτομέρειες για το πώς προχωρά το πλάνο εμβολιασμού στην Κύπρο

Με καθυστέρηση ξεκίνησε η διάσκεψη τύπου για το Εθνικό Πλάνο Εμβολιασμού που ήταν προγραμματισμένη νε ξεκινήσει στις 11.30.

Δείτε επίσης: Πέντε φορές πάνω από τις άλλες επαρχίες τα κρούσματα της Λεμεσού
|
Στη διάσκεψη συμμετέχουν η Αν. Διευθύντρια των Ιατρικών Υπηρεσιών και Υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας δρ Όλγα Καλακούτα, η Αν. Διευθύντρια των Φαρμακευτικών Υπηρεσιών κα Έλενα Παναγιωτοπούλου, ο Σύμβουλος του Υπουργείου Υγείας για θέματα εμβολίων κ. Χρίστος Πέτρου και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου κ. Μάριος Κουλούμας.

Πρώτη τον λόγο πήρε η Αν. Διευθύντρια των Φαρμακευτικών Υπηρεσιών κα Έλενα Παναγιωτοπούλου, σημειώνοντας πως «μέχρι την Τετάρτη 127.783 έχουν εμβολιαστεί. Οι 40,771 έχουν εμβολιαστεί με το εμβόλιο της AstraZeneca. Συνολικά υπάρχουν ενώπιον των αρμόδιων 107 αναφορές εικαζόμενων παρενεργειών από τους εμβολιασμούς».

Από την πλευρά της η Αν. Διευθύντρια των Ιατρικών Υπηρεσιών και Υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας δρ Όλγα Καλακούτα, ανέφερε πως τη δεδομένη στιγμή στην Κύπρο υπάρχουν 9 εμβολιαστικά κέντρα με 20 σημεία.

Συνολικά 35,963 άτομα έλαβαν και τις δύο δόσεις του εμβολίου. 

Αξιοσημείωτο είναι ότι 1491 συμπολίτες μας που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, έχουν εμβολιαστεί.

Ανοίγει η πύλη εμβολιασμού:

Σε μια άλλη εξέλιξη αναφέρθηκε ότι  ανοίγει άυριοΣαββατο η Πύλη εμβολιασμού για άτομα άνω των 66 ετών όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγο στην Διάσκεψη τύπου για το πλάνο εμβολιασμού. 

Επιπλέον την Δευτέρα και Τρίτη θα ανοίξει η Πύλη αποκλειστικά για επαναπρογραμματισμό των 7500 ραντεβού για το εμβόλιο της AstraZeneca που ακυρώθηκαν τις προηγούμενες μέρες.

Περισσότερα σε λίγο....

 
25096