Ολοκληρώθηκε η συνεδρία του Εθνικού για τα Βαρώσια

Στο πλαίσιο της παράνομης επίσκεψης του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στα κατεχόμενα

Ολοκληρώθηκε γύρω στις 14:50 η συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, υπό το φως των εξαγγελιών που έγιναν για την περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου, στο πλαίσιο της παράνομης επίσκεψης του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στα κατεχόμενα.
 
Η συνεδρία είχε ξεκινήσει στις 11:15.

>>>>H ανακοίνωση του Εθνικού Συμβουλίου: Η κυβέρνηση θα δει τις προτάσεις των κομμάτων για τα Βαρώσια

Στη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου συμμετείχαν η Πρόεδρος της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου, ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Γιώργος Βασιλείου, και ο Γενικός Εισαγγελέας, Γιώργος Σαββίδης.

Από πλευράς κομμάτων συμμετείχαν ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Χάρης Γεωργιάδης, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, ο Πρόεδρος ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ, Χρίστος Χρίστου, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Παράταξης, Μάριος Καρογιάν και ο Πρόεδρος του Κνήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, Χαράλαμπος Θεοπέμπτου.

Συμμετείχαν επίσης ο ΥΠΕΞ, Νίκος Χριστοδουλίδης, ο διαπραγματευτής, Ανδρέας Μαυρογιάννης, ο Διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κυριάκος Κούρος, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Μάριος Πελεκάνος και η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος, Νιόβη Παρισσινού.

ΚΥΠΕ