Οριστικά τέλος το θέμα των Φοιτητών Αγγλίας

Μετά την καταψήφιση τους προϋπολογισμού δεν θα υπάρξει αναστολή θητείας για τους φοιτητές

Η Ολομέλεια της Βουλής καταψήφισε με 32 ψήφους (16 υπέρ) τον τον συμπληρωματικό προϋπολογισμό για πρόσληψη Συμβασιούχων Οπλιτών (ΣΥΟΠ), προς αντικατάσταση στρατεύσιμων που θα επωφεληθούν του δικαιώματος αναστολής της θητείας τους, με βάση απόφαση του Υπουργικού, για να μεταβούν φέτος για σπουδές στο Ηνωμένο Βασίλειο. 

Σύμφωνα με πληροφορίες της Brief,  τόσο από το Υπουργείο Οικονομικών, όσο και από την Προεδρία το θέμα πλέον θεωρείται λήξαν

Από την στιγμή που ο Προϋπολογισμός καταψηφίστηκε, δεν υπάρχουν άλλες δυνατότητες εξεύρεσης των χρημάτων για την κάλυψη των αναγκών της Εθνικής Φρουράς. Ως εκ τούτου το θέμα θεωρείται «οριστικά λήξαν», ήταν η χαρακτηριστική φράση από αρμόδια πηγή του Υπουργείου Οικονομικών που μίλησε στην Brief. 

Να υπενθυμίσουμε πως το Υπουργείο Άμυνας σε προηγούμενες του δηλώσεις είχε ξεκαθαρίσει πως αν δεν υπάρξει έγκριση από τη Βουλή του προϋπολογισμού για πρόσληψη ΣΥΟΠ ώστε να καλυφθούν οι θέσεις των στρατιωτών που θα ζητήσουν αναστολή για τα βρετανικά Πανεπιστήμια, δεν θα προχωρήσει η απόφαση για την αναστολή αυτή της θητείας τους.

 
23560