ΟΣΕΟΚ: Μονόδρομος η απλούστευση διαδικασιών πολεοδομικών αδειών

Η απλούστευση διαδικασιών πρέπει να αποτελεί μονόδρομο για την Πολιτεία, λέει η ΟΣΕΟΚ σε ανακοίνωση της

Μήνυμα απόγνωσης στην Πολιτεία σχετικά με τις πρόσφατες συζητήσεις της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών, όσον αφορά τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε σχέση με τις αρμοδιότητες και καθήκοντα που έχουν οι Δήμοι ως Οικοδομικές Αρχές, εκπέμπει, σε ανακοίνωση της, η Ομοσπονδία Συνδέσμων Εργολάβων Οικοδομών Κύπρου (Ο.Σ.Ε.Ο.Κ.) και λέει πως η απλούστευση διαδικασιών πρέπει να αποτελεί μονόδρομο για την Πολιτεία.

Σε ανακοίνωση της, η Ο.Σ.Ε.Ο.Κ. αναφέρει ότι η ανάπτυξη είναι απόλυτα συνυφασμένη με την Κατασκευαστική Βιομηχανία, αλλά και την Οικοδομική Δραστηριότητα και δυστυχώς δυσχεραίνεται από τις τρέχουσες, δαιδαλώδεις και δυσκίνητες διαδικασίες που συνεχίζει να εφαρμόζει η Πολιτεία στον τομέα του ελέγχου και της έκδοσης των απαιτούμενων πολεοδομικών εγκρίσεων και αδειών οικοδομής.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Σημειώνει ότι οι υπερβολικά μεγάλες καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην έκδοση των αδειών οικοδομής, οι οποίες σε κάποιους Δήμους είναι πολύμηνες, αναγκάζουν τους ιδιοκτήτες των έργων, αλλά και τους επιχειρηματίες ανάπτυξης γης να ξεκινούν την ανέγερση των οικοδομών τους, χωρίς προηγουμένως να εξασφαλίσουν την απαραίτητη βάση του Νόμου, Άδεια Οικοδομής με όλα τα συνεπακόλουθα.
 
«Είναι πλέον πασιφανές ότι ένας από τους τελευταίους πυλώνες στήριξης της Κυπριακής Οικονομίας, ειδικά κάτω από τις τρέχουσες δύσκολες οικονομικά συνθήκες, είναι η «κατασκευαστική Βιομηχανία». Οι όποιες κινήσεις απλούστευσης των διαδικασιών λειτουργίας της, θα πρέπει να αποτελούν μονόδρομο για την Πολιτεία», προσθέτει.
 
Αναφέρει, τέλος, ότι η επίσπευση των διαδικασιών αδειοδότησης, αλλά και ελέγχου της ανάπτυξης, αποτελούν σημαντικό στοιχείο της «Κρίσιμης Διαδρομής» του έργου που ονομάζεται «Μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

(ΚΥΠΕ)

Tags
 
20131