Δεν θα παραβιαστούν τα περιουσιακά δικαιώματα τόσο των προηγούμενων κατοίκων, όσο και του ΕΒΚΑΦ, δηλώνει ο κ. Οζερσάι

Συνεχίζεται με την ίδια αποφασιστικότητα η πολιτική της «κυβέρνησης» για το άνοιγμα της περίκλειστης πόλης των Βαρωσίων, δήλωσε ο «υπουργός εξωτερικών και αναπληρωτής πρωθυπουργός» Κουντρέτ Οζερσάι.
 
Σε ανάρτησή του στο facebook, ο κ. Οζερσάι αναφέρει ότι η διαδικασία συνεχίζεται, προσθέτοντας ότι είχε συνάντηση με την «επιτροπή απογραφής» όπου έγινε ανασκόπηση του έργου των ειδικών.
 
>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

Λέει εξάλλου ότι προέβησαν στις απαραίτητες διπλωματικές κινήσεις, απαντώντας στις προσπάθειες της ε/κ πλευράς στο Συμβούλιο Ασφαλείας για διακοπή των ενεργειών γύρω από το θέμα, όπως η επιστολή που στάληκε στον ΟΗΕ αλλά και οι επαφές στη Νέα Υόρκη τον περασμένο Σεπτέμβριο.
 
Σύμφωνα με τον Οζερσάι κοντεύουν να ολοκληρωθούν οι εργασίες διαφόρων ομάδων γύρω από τον εντοπισμό και την καταγραφή αρχαιοτήτων, εκκλησιών, κινητής περιουσίας, γραμμών ηλεκτρικής ενέργειας και κτιρίων. Την επόμενη εβδομάδα, κάποια από αυτά τα θέματα θα συζητηθούν στο «υπουργικό», προσθέτει.

>>> ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΥΠΡΟΣ - ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF <<< 

 Όλες οι εξελίξεις αποδεικνύουν την ορθότητα της πολιτικής της «κυβέρνησης» σε σχέση με το άνοιγμα των Βαρωσίων, λέει ο κ. Οζερσάι. Με την πολιτική που ακολουθείται, δεν θα παραβιαστούν τα περιουσιακά δικαιώματα τόσο των προηγούμενων κατοίκων, όσο και του ΕΒΚΑΦ, στη βάση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καταλήγει.

ΚΥΠΕ
 

 
4384
Thumbnail

Η Αναπληρώτρια Μόνιμη Αντιπρόσωπος της Κύπρου στον Οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών, Πόλυ Ιωάννου, εκπροσώπησε χθες την Κυπριακή Δημοκρατία στην ανοικτή συζήτηση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, με θέμα το ρόλο της συμφιλίωσης στη διατήρηση της διεθνούς ειρήνης και ασφάλειας.

ad1mobile

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 
 
Σύμφωνα με σημερινή επίσημη ανακοίνωση, στην παρέμβαση της, η κ. Ιωάννου αναφέρθηκε στη συμφιλίωση ως τον ανθρώπινο πυλώνα της επίλυσης συγκρούσεων που επιτρέπει σε μια κοινωνία να διασφαλίσει ένα ειρηνικό μέλλον παρά το συγκρουσιακό παρελθόν της.

Αναφέρθηκε, επίσης, σε στοιχεία απαραίτητα προκειμένου μια διαδικασία συμφιλίωσης να είναι αξιόπιστη, με κυριότερα την απόδοση δικαιοσύνης και την διαφύλαξη της ιστορικής αλήθειας, τονίζοντας πως μια διαδικασία συμφιλίωσης δεν μπορεί ποτέ να λειτουργεί ως υποκατάστατο της απόδοσης δικαιοσύνης ή ως όχημα ατιμωρησίας.

Κυρίως, συμπλήρωσε, «δεν μπορεί καμία συμφωνία ειρήνης ή διαδικασία συμφιλίωσης να παραγράφει σοβαρά εγκλήματα».

Τόνισε ακόμα ως εργαλείο που έχει στο επίκεντρο του τη διαπίστωση της αλήθειας και την ανάληψη ευθυνών για ιστορικά γεγονότα, μια διαδικασία συμφιλίωσης δεν μπορεί ποτέ να επιδίδεται σε ιστορικό ρεβιζιονισμό.

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

ad2mobile

Καταλήγοντας, η κ. Ιωάννου υπογράμμισε ότι η συμφιλίωση είναι μεν εθνική διαδικασία αλλά το πεδίο της έννοιας πρέπει να διευρυνθεί ώστε να απαντά σε ανάγκες που προκύπτουν και από διακρατικές συγκρούσεις, άνευ βλάβης στην απόδοση δικαιοσύνης για διεθνή εγκλήματα που διαπράττονται σε τέτοιες συγκρούσεις.

ΚΥΠΕ

article 1