Π. Χρυσοχούς: Ξεκίνησαν τα τεστ κορωνοϊού στα σχολεία

«Θα γίνουν γύρω στα 300 τεστ»

Ξεκίνησε σήμερα (27/10)  στην Πόλη Χρυσοχούς η διεξαγωγή διαγνωστικών ελέγχων στα σχολεία, σε συνεννόηση με τους Συνδέσμους Γονέων, σύμφωνα με την Επαρχιακή Επιθεωρήτρια Μέσης Εκπαίδευσης Πάφου Ζωή Πολυδώρου.

Σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ η κ.Πολυδώρου ανέφερε πως σήμερα θα αρχίσει ο έλεγχος στα εκπαιδευτήρια της Πόλης Χρυσοχούς, όπως έχει ανακοινωθεί από τον ίδιο τον Υπουργό Παιδείας κ. Πρόδρομο Προδρόμου, προσθέτοντας πως θα γίνουν γύρω στα 300 τεστ.

Η κ. Πολυδώρου αναφερόμενη στην κατάσταση που επικρατεί στην Επαρχία Πάφου ανέφερε πως έχουν επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Επαρχία Πάφου και ανάμεσα στους εκπαιδευτικούς και στους μαθητές .

Επεσήμανε πως ακολουθούν αυστηρά το πρωτόκολλο και μένουν στο σπίτι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα και οι στενές επαφές, σημειώνοντας πως τα μαθήματα γίνονται εξ αποστάσεως και το υπόλοιπο σχολείο λειτουργεί κανονικά. 

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Η κ. Πολυδώρου ανέφερε πως περνούμε μια δύσκολη περίοδο, μια κατάσταση επείγουσα, όπως την χαρακτήρισε, όμως είναι "διαχειρίσιμη και κάνουμε ό,τι πρέπει να κάνουμε".

Συγκεκριμένα ανέφερε, πως επικοινωνούν με την επιδημιολογική ομάδα, παίρνουν κατευθύνσεις τις οποίες ακολουθούν και τα σχολεία λειτουργούν κανονικά . 

Δυστυχώς, τόνισε, πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτό, προσθέτοντας πως αυτή πλέον είναι η καθημερινότητα μας.

Είπε ακόμη, πως σημασία έχει να τηρείται από όλους αυστηρά το πρωτόκολλο. Εξέφρασε την ικανοποίηση της για το ότι δεν υπάρχει διάχυση κρουσμάτων μέσα στη σχολική μονάδα, αναφέροντας πως όλα τα κρούσματα είναι από έξω που έχουν μεταφερθεί στην σχολική κοινότητα. Η κ Πολυδώρου εκτίμησε τέλος πως μέσα στα σχολεία γίνεται πάρα πολύ καλή, υπεύθυνη και σοβαρή δουλειά και τηρούνται αυστηρά τα πρωτόκολλα.

Εξάλλου, σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Πόλης Χρυσοχούς Γιώτης Παπαχριστοφή ανέφερε πως ο διαγνωστικός έλεγχος με τη δειγματοληψία τεστ για τον covid- 19 ξεκίνησε τις πρωινές ώρες στα σχολεία, ενώ το απόγευμα, όπως ανέφερε, θα αρχίσουν οι έλεγχοι εκτός των εκπαιδευτηρίων και συγκεκριμένα ένα τεστ σε κάθε οικογένεια, εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίηση του επί τούτου.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Πόλης Χρυσοχούς Μάριος Θεοδώρου ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως  έχουν σταλεί στους γονείς μηνύματα όπως πάνε στο σχολείο και υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση για να ξεκινήσουν τη δειγματοληψία οι μαθητές στις 09:15 στα Γυμνάσια και στις 12:00 περίπου στα Λύκεια .

Η διαδικασία, είπε, ο κ. Θεοδώρου, ”ξεκίνησε όπως μας υποσχέθηκε  ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού” προσθέτοντας,  πως περιμένουν τα αποτελέσματα για να δουν πώς θα συνεχίσουν. Επανέλαβε ότι η ανησυχία υπάρχει στον κόσμο και γίνεται εντονότερη από το γεγονός ότι ενώ υπάρχουν παιδιά σπίτι σαν στενές επαφές, για δώδεκα μέρες δεν είχαν γίνει τα τεστ για covid- 19  από την ομάδα ιχνηλάτησης.  

Eξέφρασε ανησυχία για το γεγονός, ότι τελειώνει η καραντίνα σε λίγες μέρες και πρέπει οι μαθητές να επιστρέψουν στα σχολεία, ενώ διερωτήθηκε αν αυτό γίνεται εφικτό χωρίς τεστ, μη γνωρίζοντας, όπως είπε, τη διαδικασία.

Eξάλλου σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ  ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γονέων και Κηδεμόνων του Λυκείου και της Τεχνικής Σχολής Πόλης Χρυσοχούς Χαράλαμπος Παλατές ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως το πρόβλημα με την έναρξη των τεστ δεν επιλύεται, προσθέτοντας πως έχουν ειδοποιηθεί  από τα 222 παιδιά του Λυκείου και Τεχνικής Σχολής τα 69, τα οποία δεν είναι δηλωμένα ούτε ως επαφές ούτε κρούσματα. 

Διερωτήθηκε τι θα γίνει με τους άλλους 155 περίπου μαθητές που παραμένουν στο σπίτι για 12 μέρες επαφές και κρούσματα, σημειώνοντας πως αυτές οι περιπτώσεις είναι το πρόβλημα  και οι οποίες θα έπρεπε να υποβληθούν στα διαγνωστικά τεστ.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Την Πέμπτη δεκάδες διαγνωστικά τεστ στο Δημοτικό Π. Χρυσοχούς
Εν τω μεταξύ, σταθερή παραμένει η κατάσταση στα Δημοτικά της Επαρχίας Πάφου, σύμφωνα με τον Αναπληρωτή Α’ Λειτουργό της Δημοτικής Εκπαίδευσης Πάφου Δημήτρη Μικελλίδη ο οποίος δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως την ερχόμενη Πέμπτη 29/10 θα γίνουν μερικές δεκάδες τεστ σε μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Πόλης Χρυσοχούς σε μια προσπάθεια να καθησυχαστούν και οι γονείς. 

Τέσσερα τμήματα σε σχολεία της Πάφου, είπε, βρίσκονται σε περιορισμό εκ των οποίων τα δύο επιστρέφουν στα σχολεία την Πέμπτη και τα υπόλοιπα δύο τμήματα την ερχόμενη Δευτέρα. 

Επίσης, δύο τμήματα σε Νηπιαγωγείο της Πάφου βρίσκονται, επίσης, υπό περιορισμό.

Όσον αφορά το Δημοτικό της Πόλης Χρυσοχούς, ο κ. Μικελλίδης ανέφερε ότι έχουν δοθεί οδηγίες στη διεύθυνση για να γίνουν με την έγκριση των γονιών μερικές δεκάδες τεστ σε μαθητές και του Δημοτικού Σχολείου, "έτσι ώστε στείλουμε το μήνυμα της αίσθησης πιο μεγαλύτερης ασφάλειας στον Δήμο Πόλης Χρυσοχούς", όπως είπε. 

Πρόσθεσε πως αυτά τα δεκάδες τεστ θα γίνουν την ερχόμενη Πέμπτη μετά την αργία της 28ης Οκτωβρίου.

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ.Μικελλίδης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τον τρόπο με τον οποίο συνεργάζονται και αντιδρούν οι γονείς, σημειώνοντας πως δείχνουν να μην πανικοβάλλονται και αυτό είναι το πιο σημαντικό από όλα αφού, όπως εξήγησε, μπορούν και λειτουργούν τα σχολεία κανονικά.

Διαφορετικά, συνέχισε, αν ο καθένας από εμάς έκανε του “κεφαλιού του” θα δημιουργείτο ένα χάος. Είναι ακόμη ευχαριστημένοι, είπε ο κ. Μικελλίδης, από το  ότι οι διευθύνσεις και οι εκπαιδευτικοί είναι συνεχώς κοντά και στους γονείς και τους μαθητές τους και ότι  ενημερώνουν τον Επαρχιακό αρμόδιο για οτιδήποτε χρειαστεί .

Είπε ακόμη πως αν μείνουμε όλοι ψύχραιμοι και συνεχίζουμε να λειτουργούμε με αυτό τον τρόπο θα μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε σε αυτή την δύσκολη κατάσταση που βιώνουμε. 

Η κατάσταση στα Δημοτικά σχολεία της Επαρχίας Πάφου  μέχρι τώρα είναι διαχειρίσιμη και υπό πλήρη έλεγχο, κατέληξε. 

ΚΥΠΕ 

 
15625
Thumbnail