Πάει Λίβανο και Σαουδική Αραβία για το μεταναστευτικό ο Νουρής

Θα έχει επαφές με ομολόγους του για ενίσχυση της συνεργασίας της Κυπριακής Δημοκρατίας με τρίτες χώρες

Ο Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής αναχωρεί σήμερα το πρωί για επίσημες επαφές με τους ομολόγους του σε Λίβανο και Σαουδική Αραβία, στο πλαίσιο της προσπάθειάς του για ενίσχυση της συνεργασίας της Κυπριακής Δημοκρατίας με τρίτες χώρες, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στη διαχείριση του μεταναστευτικού.

Επίσημη ανακοίνωση αναφέρει ότι ο κ. Νουρής θα έχει σήμερα συνάντηση με το νέο Υπουργό Εσωτερικών του Λιβάνου Bassam Mawlawi. Κατά τη συνάντηση θα γίνει ανασκόπηση της μέχρι σήμερα συνεργασίας των δυο χωρών σε σχέση με τη διμερή συμφωνία για την επανεισδοχή προσώπων, ενώ θα συζητηθούν τρόποι για περαιτέρω ενίσχυσης της συνεργασίας.

Αύριο Τετάρτη, ο κ. Νουρής θα έχει επίσημη συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών της Σαουδικής Αραβίας, Πρίγκιπα Abdulaziz bin Saud bin Nayef. Οι δυο Υπουργοί θα συζητήσουν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, αλλά και το ενδεχόμενο συνδρομής της Σαουδικής Αραβίας στην ανάπτυξη συνεργειών της Κυπριακής Δημοκρατίας με τρίτες χώρες της περιοχής, οι οποίες θα αποσκοπούν στην ενίσχυση του τομέα των επιστροφών. 

Ο Υπουργός Εσωτερικών θα συνοδεύεται από τον Διευθυντή του Γραφείου του Λοΐζο Μιχαήλ και επιστρέφει στην Κύπρο την Τετάρτη απόγευμα.

(ΚΥΠΕ)

 
27347