Πάμε για άνοιγμα νηπιαγωγείων - Η επικρατέστερη ημερομηνία

Τα δεδομένα μετά και την σημερινή σύσκεψη των Επιδημιολόγων με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Αύριο Τετάρτη (3/6) θα ανακοινωθούν οι τελικές αποφάσεις σε σχέση με την επαναλειτουργία των νηπιαγωγείων, είπε σήμερα (2/6) ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, Πρόδρομος Προδρόμου.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, μετά τη σύσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη με την επιστημονική συμβουλευτική ομάδα για αντιμετώπιση του κορωνοϊού, στην παρουσία αρμοδίων Υπουργών, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Προδρόμου ερωτηθείς αν θα επαναλειτουργήσουν τα νηπιαγωγεία είπε ότι «έχουμε συζητήσει σήμερα, έχουμε ακούσει από την επιστημονική ομάδα συμβούλων του Υπουργείου Υγείας, εισηγήσεις για την κατάσταση πραγμάτων σε σχέση με την Γ΄ φάση. Διαμορφώνονται οι αποφάσεις που θα ληφθούν οριστικά αύριο».

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

«Έχουμε το ‘πράσινο φως’ για μια σειρά από δραστηριότητες σχετικά και με σχολεία, όπως είναι η προδημοτική εκπαίδευση και τα νηπιαγωγεία, και με δραστηριότητες, όπως τα γυμναστήρια, οι κατασκηνώσεις, τα θερινά σχολεία», είπε ο Υπ. Παιδείας. 

Σε δηλώσεις μετά τη σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο, το μέλος της επιστημονικής ομάδας, Επίκουρη Καθηγήτρια Παιδιατρικής και Λοιμωξιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου, Μαρία Κολιού, επιβεβαίωσε ότι συζητήθηκε η επίσπευση κάποιων μέτρων της τέταρτης φάσης, αλλά παρέπεμψε στις τελικές αποφάσεις του Υπουργικού, την Τετάρτη, καθώς όπως είπε, κατά τη σημερινή σύσκεψη έγιναν συζητήσεις, δεν λήφθηκαν αποφάσεις. 

Για τα νηπιαγωγεία η κα Κολιού είπε τέλος ότι θα επαναλειτουργήσουν σύντομα «νομίζω στις 9 [Ιούνιου]» και σε κάθε περίπτωση κατά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιούνη, αλλά υπό προϋποθέσεις. 

>>> Όλη η σημερινή πολιτική επικαιρότητα <<<

Άρα φαίνεται ότι η 9η Ιουνίου είναι η επικρατέστερη ημερομηνία για το άνοιγμα των νηπιαγωγείων. Η συγκεκριμένη μέρα είναι και η μέρα που μέχρι σήμερα είναι ορισμένη για να ξεκινήσει η Γ’ χαλάρωση των μέτρων. 

Οριστικές αποφάσεις και ανακοινώσεις αναμένονται την Τετάρτη στο Υπουργικό Συμβούλιο. 
 

 
23521