Πάμε σε πρόωρες εκλογές; Θετικός και ο Αβέρωφ στο ενδεχόμενο

Η πρόταση Θεολόγου – Περδίκη για αυτοδιάλυση της Βουλής δεν έπεσε στο κενό

Όπως είχε αναφέρει και η Brief σε προηγούμενο της δημοσίευμα, ο βουλευτής των Οικολόγων, Γιώργος Περδίκης και η βουλευτής των Ανεξάρτητων, Άννα Θεολόγου, απέστειλαν επιστολή προς τον Γενικό Διευθυντή της Βουλής την Δευτέρα (19/10), ζητώντας τη διάλυση της Βουλής και να οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες βουλευτικές εκλογές.

Μια πρόταση την οποία υποστηρίζει Αβέρωφ Νεοφύτου και ΔΗΣΥ, ο οποίος μιλώντας ενώπιον της Βουλής σήμερα Πέμπτη (22/10) ανέφερε πως το ΔΗΣΥ είναι θετικό σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. 

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού «προσπαθούμε σταδιακά να ξαναφέρουμε την αξιοπιστία και στο σύστημα και στη Βουλή. Ξεπεράσαμε κομματικούς τρόπους σκέψεων και εμείς, ως ΔΗΣΥ, στηρίξαμε βουλευτή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΑΚΕΛ για Πρόεδρο της Βουλής, σε ένα κλίμα ευρύτατης συναίνεσης».

Προσθέτοντας ότι «η θέση μας για το θέμα των πρόωρων βουλευτικών εκλογών είναι θετική. Δεν θα θέλαμε, όμως, σε αυτά που βιώνει ο τόπος να κάνουμε ακόμα ένα θέμα στην κονίστρα της κομματικής αντιπαλότητας».

Γι' αυτό και αν υπάρχει ευρύτατη συναίνεση ο ΔΗΣΥ τοποθετείται θετικά. Η Βουλή είναι σχεδόν παράλυτη, όπως τόνισε χαρακτηριστικά. 

Παράλληλα πρέπει να σημειωθεί πως όπως πληροφορείται η Brief και άλλα κόμματα φαίνεται να συμφωνούν με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών και δεν αποκλείεται να έχουμε εξελίξεις τις επόμενες ημέρες. 

Να υπενθυμίσουμε πως όπως ανέφεραν στην επιστολή τους Άννα Θεολόγου και Γιώργος Περδίκης, «μετά και τις πρόσφατες ντροπιαστικές αποκαλύψεις που εξέθεσαν ανεπανόρθωτα την χώρα μας στο εξωτερικό αναφορικά με φαινόμενα διαπλοκής και διαφθοράς που παρουσιάστηκαν στην παρούσα σύνθεση του σώματος της, παρακαλούμε όπως προωθηθεί στην προσεχή συνεδρίαση της ολομέλειας της Βουλής των Αντιπροσώπων, σχέδιο απόφασης για ενεργοποίηση του άρθρου 67 του Συντάγματος περί διάλυσης της Βουλής των Αντιπροσώπων»

Δείτ τις δηλώσεις Αβέρωφ Νεοφύτου: 

 
25093