Πάνε Προεδρικό οι Ειδικοί - Ανακοινώνονται νέα μέτρα

Ανησυχία για αύξηση κρουσμάτων - Τα σενάρια για τα νέα μέτρα

Νέα μέτρα προφύλαξης από τον κορωνοϊό θα ανακοινώσει το Υπουργείο Υγείας την Παρασκευή. Οι Ειδικοί του Υπουργείου Υγείας κλήθηκαν σε σύσκεψη στο Προεδρικό την Παρασκευή το πρωί και στη συνέχεια θα γίνουν οι σχετικές αποφάσεις.
 
Μετά και τα τελευταία αυξημένα κρούσματα, ειδικά στη Λεμεσό, εξετάζονται διάφοροι τρόποι για να αποφευχθεί περαιτέρω εξάπλωση του ιού. 
 
Ήδη ανακοινώθηκε ότι θα διενεργηθούν 5000 τυχαία τεστ στη Λεμεσό. Σύμφωνα με το Δήμαρχο Λεμεσού Νίκο Νικολαΐδη, από τις 1400 σήμερα, δυο κινητές μονάδες σε Επίχωση και πλατεία Διοικητηρίου, θα πραγματοποιούν 2 χιλιάδες δειγματοληπτικούς ελέγχους.
 
Επιπλέον το Υπουργικό αποφάσισε όπως διενεργηθούν παγκύπρια 3000 τεστ σε χώρους μαζικής συνάθροισης όπως Mall και υπεραγορές. 
 
Όσον αφορά τα νέα μέτρα που θα ανακοινωθούν, όπως πληροφορούμαστε ένα πιθανό σενάριο είναι την Παρασκευή να ανακοινωθεί η  υποχρεωτική χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους από όλους τους πολίτες. Είναι και εισήγηση μελών της Ειδικής ομάδας του Υπ. Υγείας.

Επιπλέον οι Ειδικοί θα εισηγηθούν όπως γίνουν αλλαγές στον τρόπο που θα μπαίνουν καραντίνα όσοι πρέπει να μπαίνουν αφού υπάρχουν περιστατικά όπου χάθηκαν τα πρόσωπα και τα αναζητούσε η αστυνομία. Ίσως επιστρατευτούν ξανά κάποια ξενοδοχεία. 
 
Τέλος θα γίνει ξανά συζήτηση για την κατηγοριοποίηση των χωρών. Ένα σενάριο που εξετάζεται είναι η Ελλάδα να χωριστεί σε κατηγορίες και ίσως κάποιες περιοχές να πέσουν στην κατηγορία Β’. 
 

 
27752